Foodblogswap: Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay

  • voor 6 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Na een maandje afwezigheid vond ik het leuk om weer mee te doen aan de Foodblogswap. Nederlandse en Belgische foodbloggers krijgen hierbij een ander blog toebedeeld waar ze iets van mogen maken. Ik mocht deze keer van het blog van de 23-jarige Lindsay iets kiezen, die deze maand precies een jaar blogt. Eigenlijk viel mijn oog al meteen op de Flammkuchen. De laatste tijd lijken deze 'broden' helemaal hip! Flammkuchen staat ook wel bekend als tarte flambée en lijkt een beetje op een kruising tussen een pizza en een kaas-uien-broodje.

Ik heb het vlees weggelaten, maar verder keurig het recept gevolgd ;-)!

Foodblogswap:  Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay

Foodblogswap: Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay

  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram tarwebloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • snufje zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 225 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 uien gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 50 gram geraspte kaas

Benodigdheden

  1. bakplaat / bakblik (+/- 20 x 30 cm)
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng de bloem, suiker, gist en zout en maak een kuiltje in het mengsel. Giet in dit kuiltje het water en de olijfolie en kneed het tot een soepel deeg. Dit kun je met de hand doen of met de deeghaak van je keukenmachine.
  2. Maak een bal van het deeg en leg deze bal in een licht ingeoliede kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. Als het goed is is het deeg na een uur in volume verdubbeld.
  3. Verwarm de oven voor op 225 C.
  4. Kneed licht door en bestuif je werkblad met bloem. Rol uit tot een lap van ongeveer 30 x 20 cm. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat of in het bakblik en leg hier het deeg op.
  5. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en strooi hier de uiringen en de kaas overheen.
  6. Bak 20-25 minuten op 225 C.
Tip: je kunt ervoor kiezen om, net als Lindsay, ook hamreepjes toe te voegen voor je de Flammkuchen bakt. Ps. Ook zo benieuwd wat Laura van ComfortKitchen kiest om te maken van Myfoodblog?

5 reacties op “Foodblogswap: Flammkuchen / tarte flambée van Lindsay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *