Foodblogswap: New York bagels van Miss Foodie

  • voor 5 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Misschien miste je hem al? De foodblogswap. De afgelopen maanden moest ik overslaan door onder meer een vakantie en een nieuwe baan. Deze maand wilde ik graag weer meedoen. Het blog dat ik kreeg toebedeeld was die van Miss Foodie, oftewel Wendy. Wendy woont, net als ik, in Utrecht en heeft een flink aantal heerlijk uitziende recepten op haar site staan. Toch was het niet moeilijk kiezen. Mijn oog viel meteen op één recept..... de New York bagels. Ik ben dol op New York en gek op bagels. Bagels maken leek me dan ook een mooie uitdaging. Uiteindelijk was het minder moeilijk dan verwacht en konden we smullen van heerlijk verse bagels. Een klassieker is natuurlijk roomkaas, zalm en bieslook op je bagel, maar je kunt ze met van alles besmeren natuurlijk!

Foodblogswap: New York bagels van Miss Foodie

Foodblogswap: New York bagels van Miss Foodie

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 375 g tarwebloem
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 190 ml lauwwarm water
  • 1 el suikerstroop
  • 1 el olijfolie
  • Pocheervloeistof:
  • 3 liter water
  • 1 el suikerstroop
  • 1 el zout

Benodigdheden

  1. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng de bloem, gist, water, stroop en olijfolie in een keukenmachine met een deeghaak tot een deeg of kneed het met de hand. Als het goed is zou het een geheel moeten worden wat licht plakkerig is.
  2. Verdeel het deeg in 5 stukken en rol er balletjes van. Rol ieder balletje tot een 'worst' van zo'n 20-25 centimeter lang. Maak de uiteinden plat en rol de uiteindes om elkaar heen zodat je een cirkel krijgt.
  3. Leg de bagels op een bakplaat bekleed met bakpapier en dek ze af met plasticfolie. Laat de bagels een uur rijzen op kamertemperatuur, uit de tocht.
  4. Verwarm de oven voor op 200 C.
  5. Om de bagels de typische taaie bite te geven, moeten we eerst de bagels pocheren alvorens ze te bakken. Maak de pocheervloeistof door in een grote pan 3 liter water aan de kook te brengen en hier het zout en de stroop doorheen te roeren.
  6. Leg de bagels één voor één 1 minuut in het kokende water, keer ze om en haal ze na 30 seconden met een schuimspaan uit het water. Leg ze vervolgens op een bakplaat en bak ze in 20-15 minuten goudbruin. Als je erop tikt, zouden ze hol moeten klinken.

2 reacties op “Foodblogswap: New York bagels van Miss Foodie

  • Miss Foodie

    Hi Judith, wat leuk dat je de bagels hebt gekozen! Goed zijn ze he? Ik maak ze hier nu regelmatig, ‘t is inderdaad niet zo gek veel werk.Tot zondag op de Neighbour Food Market!

    Beantwoorden
    • Judith

      Hi Wendy, jaaa echt een topper! Ik had helemaal niet verwacht dat zelf bagels maken zo makkelijk zou zijn! Leuk dat je zondag ook komt, tot dan :)

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *