Griekse platte broden met kipspiesjes, tzatziki en tomatensalade

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Na alle andere verrassingen op mijn verjaardag had mijn vriend nog een verrassing voor me in petto. Hij ging een heerlijk gerecht maken gebaseerd op iets uit Masterchef Australia, een van mijn favoriete programma's ;-). Platte broden, kipspiesjes, tomatensalade en tzatziki stonden op het menu en het resultaat was jummie!

Griekse platte broden met kipspiesjes, tzatziki en tomatensalade

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de kipspiesjes:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn blaadjes
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 2 grote kipfilets
  • peper
  • zout
  • Voor de platte broden:
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram bloem
  • fijngesneden verse kruiden naar keuze bijvoorbeeld (platte) peterselie en koriander ongeveer 2 eetlepels
  • olijfolie om de broden in te vetten
  • Voor de tzatziki:
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer ontdaan van zaadlijsten en in hele fijne stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook door de knoflookpers gehaald
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • Voor de tomatensalade:
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 250 gram tomaten: romaatjes of cherry tomaten
  • 1 eetlepel grofgehakte peterselie
  • sap van 1/2 citroen

Benodigdheden

  1. grillpan
  2. rasp
  3. satéprikkers
 

Instructies

  1. Laat de satéprikkers een uur in water weken zodat ze bij het grillen niet aanbranden
  2. Meng om de marinade voor de kip te maken de olijfolie, rozemarijn, knoflook en citroenrasp en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kip in blokjes en meng met de marinade. Laat het geheel 15 minuten in de koelkast intrekken
  3. Rijg de stukjes kip aan een spiesje en bak de spiesjes in de grillpan totdat ze gaar zijn
  4. Om de broden te maken meng je de yoghurt, bloem en verse kruiden met 1/2 theelepel zout. Kneed met je handen of in de keukenmachine tot een deeg, wikkel het in plasticfolie en laat 15 minuten rusten
  5. Verdeel het deeg in 8-10 stukken van gelijke grootte en rol deze zo dun mogelijk uit, totdat het deeg een beetje transparant wordt. Stapel op elkaar met telkens een stuk bakpapier ertussen totdat je ze gaat bakken
  6. Pak de grillpan weer en wacht totdat deze goed heet is. Giet er wat olijfolie in en bak het brood totdat het begint te 'bubbelen'. (Dit zou zo'n 1 à 2 minuten moeten duren). Keer om en bak ook aan de andere kant het brood gaar
  7. Om de tzatziki te maken combineer je de stukjes komkommer met een mespuntje zout, yoghurt, knoflook, citroenrasp en citroenrasp. Breng op smaak met wat peper
  8. Combineer tot slot de tomaten met grofgehakte peterselie en citroensap
Gebaseerd op 'Greek style chicken skewers, yoghurt flatbread and tzatziki', masterchef.com.au

2 reacties op “Griekse platte broden met kipspiesjes, tzatziki en tomatensalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *