Judith

Van jongs af aan speelt eten een belangrijke rol in mijn leven. Het eten van ijsjes met vijf bollen in Italië was het hoogtepunt van mijn vakantie. Dat ik van mijn ouders wel eerst de hele dag moest lopen, zonder te zeuren, nam ik voor lief. Ik was tijdens het lopen namelijk al aan het bedenken welke vijf smaken ik nu weer eens zou combineren.

Dat eten een belangrijke rol speelt, is niet gek. Sterker nog, het is er met de paplepel ingegoten. Naast een opa die vroeger slager was, een oma met een delicatessenzaakje en een opa in de suikerindustrie, was het vooral mijn moeder die mijn liefde voor lekker eten aanwakkerde. Als culinair publicist probeerde ze vaak nieuwe dingen uit waar wij onze mening over mochten (en nog steeds!) geven. Mijn pauzehapjes waren vrijwel nooit Liga’s of Evergreens, maar zelfgemaakte lekkernijen. Dit alles had als gevolg dat het gezin ook vaak meeging op de foodtripjes. Zo zat ik als kleine koter al bij Pierre Hermé en Huize van Wely. Betekende dit dat ik al vanaf een jonge leeftijd bezig was in de keuken? Geenszins! Tot ik ging studeren en in Utrecht ging wonen had ik vrijwel nooit gekookt. Ik had echter wel veel verschillende ingrediënten en combinaties geproefd. Door ‘trial and error’ begon ik met koken. In het begin statistisch gezien met wat meer errors ;-)

Vandaag de dag combineer ik mijn baan als Category Manager voor een verzekeraar met deze blog over eten. Ik hoop je met dit blog te inspireren om bewuster te eten. Dat betekent goed én lekker. Met af en toe ook gewoon een ‘guilty pleasure.’ Mijn recepten zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu net in de keuken begint of al een wat meer geavanceerde kok bent. Je vindt op My Food Blog lekkere recepten, hotspots, food nieuws en meer.

Wil je meer weten, heb je tips of vragen? Stuur me dan een mailtje via judith@myfoodblog.nl.

Veel bak- en kookplezier!

Judith