recept

Ik zag het idee voor een gevuld Turks brood bij Chicks Love Food en dat leek me een heerlijke zondagavond maaltijd. Lekker en snel klaar! De binnenkant van het brood gebruik je voor dit recept niet, maar gooi het niet weg! Je kunt het prima als broodkruim gebruiken of maak er croutons van voor in de...

recept

Deze mediterraanse pasta zit bomvol smaak en maak je in een handomdraai klaar. Omdat ik graag eens een andere vorm pasta wilde, heb ik deze keer voor extra grote schelpen gekozen. Deze matchen goed bij de sardines! Tuurlijk kun je ook andere pastavormen zoals de populaire spaghetti, macaroni of penn...

recept

Ik ben denk ik toch echt iets meer 'team groen' dan 'team wit' als het om asperges gaat. Hoewel ik witte asperges op zijn tijd zeker wel kan waarderen, spreekt toch de bite en knapperigheid van de groene asperge me meer aan. Het lekkerste vind ik ze als ze gegrild zijn. Ik blancheer ze eerst zodat z...

recept

Een gezonde variant op pizza's. Al eerder deelde ik de zogenaamde 'tortizza' (tortilla + pizza) en vandaag is het tijd voor een nieuwe variant. Een volkoren wrap belegd met paprika, tomaat en in het midden een lekker eitje.

recept

Aspergetijd! Ben jij team groen of team wit? Vorige week kreeg ik van Verse Oogst een doos vol groente waaronder witte asperges én groene asperges. Ik besloot met de witte asperges een lekkere soep als voorgerecht te maken. Je kunt de asperges hier zelf voor gebruiken of je kunt ervoor kiezen om de...

recept

Het is voorjaar! Ok, dat was het al een tijdje, maar nu lijkt het lekkere weer echt te zin doorgebroken. Hoe lekker is dat? Het is en blijft Nederland, dus natuurlijk weten we niet hoe lang het duurt. Het advies dus: geniet ervan! En hoewel het zonnetje heerlijk is, maakt het me eigenlijk ook niet z...

recept

Vandaag deel ik het recept van Elsa's oma Cidalia. Een typisch Portugees nagerecht wat haar altijd doet denken aan haar lieve Portugese oma. Elsa: "Ik ben in Lissabon, Portugal geboren. Toen ik net 6 jaar oud was, besloten mijn ouders naar Nederland te emigreren om snel geld te verdienen. Ik ben ...

recept

East meets west in deze fijne zalm taco's. Taco's en wraps ken je natuurlijk uit de Mexicaanse keuken, maar vandaag hebben ze wel een heel Aziatisch jasje gekregen. Door Jamie Oliver geïnspireerd maakte ik deze zalm met five spice poeder, een frisse salsa en een pindasaus. De five spice poeder word...

recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van de Mexicaanse keuken! Geregeld staat er hier een Mexicaans gerecht op tafel en waarom ook niet? Het zijn vaak heerlijke gerechten met de kenmerkende smaken van limoen, koriander en avocado. Een paar van mijn persoonlijke favorieten dus :-). Het gerecht lijkt op ee...

recept

Waar mijn ontbijt doordeweeks vaak vluchtig is. Denk een bakje havermout, yoghurt met zelfgemaakte granola of ontbijtmuffins die ik mee kan nemen. In het weekend vind ik het echter leuk om iets uitgebreider te ontbijten. Nu we door de verbouwing en de vloer tijdelijk afscheid hebben moeten nemen van...