recept

Bij veel mensen is het vaste prik op Oudejaarsavond: oud en nieuw hapjes. Super gezellig en feestelijk en je kunt lekker de hele avond snacken ervan. Ook perfect voor als je met wat grotere gezelschappen bent! Ik heb voor jullie een superfeestelijke tafel vol hapjes voor oud en nieuw gemaakt. Ik ...

recept

Muhammara is een verrukkelijke Midden-Oosterse dip die steeds populairder wordt over de hele wereld. Met zijn unieke smaak en kleurrijke samenstelling heeft deze dip al vele harten veroverd.Ik vertel je natuurlijk hoe je zelf lekkere muhammara kunt maken, waar het zijn oorsprong vindt en hoe je het ...

recept

Ben jij ook zo dol op sushi? Dan moet je deze sushi taartjes zeker eens proberen! Het is een leuke manier om je gasten te verrassen tijdens een feestje of om zelf van te genieten als lunch of snack. In dit artikel leg ik je uit hoe je deze sushi taartjes makkelijk zelf kunt maken. Om te beginnen ...

recept

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor een kimchi tosti? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze tosti is een van mijn favoriete lunchgerechten op het moment. De combinatie van de romige kaas en friszure kimchi is perfect! Wat is kimchi? Heb je al weleens van kimchi gehoord? Het is een Ko...

recept

Pompoensoep met kokosmelk en rode currypasta is een heerlijk verwarmende soep. Makkelijk te maken en heerlijk boordevol smaak! Pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Deze oranje groentesoort heeft een aardse, zoetige smaak die goed werkt in zowel hartige als zoete gerechten. Zo maak ik er gra...

recept

Deze aardappel frittata met courgette, kruiden, cheddar kaas en vegetarische ham is heerlijk als lunch of als tussendoortje. Of zelfs als borrelhapje! Je kunt het zowel warm als koud serveren. Door de geraspte courgette is de frittata heerlijk smeuig. Verder kun je er ook nog andere groenten aan toe...

recept

Een zachte warme pita besmeerd met tzatziki, bestrooid met sla, verse tomaten, komkommer, rode ui en krokant gebakken halloumi. Dat is de halloumi 'souvlaki', een vegetarische variant van het populaire Griekse gerecht. Wat is halloumi? Heb je al gehoord van de kaas die niet smelt? Dat is halloumi....

recept

Een goed bruschetta recept is een van mijn favoriete dingen om te maken. En je bent klaar in een mum van tijd. Eerder maakte ik al deze klassieke Italiaanse bruschetta met tomaat en basilicum. Maar deze bruschetta met opgeklopte geitenkaas is net zo lekker! Bruschetta met opgeklopte geitenkaas De ...

recept

Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk en lekker dit zelfgemaakte vega hotdog recept is! Deze chili dogs zijn helemaal zelfgemaakt en daarom een echte verwennerij. Fijn voor een warme zomerdag of tijdens een gezellige barbecue. Zelfgemaakte vega hotdogs Dit recept bestaat uit een zelfgemaakt hotdogbr...

recept

Perfect voor een gezonde lunch of makkelijke maaltijd op een warme lentedag: deze frisse aspergesalade. Het is licht en verfrissend, gemaakt met verse groenten, wat pecannoten en aardbeien. Aspergesalade: lekker en simpel Deze lekkere groene aspergesalade combineert een aantal van mijn favoriete ...

recept

Hartige muffins? Het is misschien even wennen, maar het is een perfect tussendoortje. Eerder maakte ik al courgette muffins. Dit keer boerenkool muffins. Boerenkool is hartstikke gezond, dus hiermee heb je een lekker, leuk en gezond tussendoortje. Boerenkool muffins met bieslook De scherpe boerenk...

recept

Een borrelplank heeft altijd iets gezelligs. Het kan altijd, maar extra gezellig vind ik hem in deze wat donkerdere maanden. Ik heb speciaal voor deze tijd van het jaar een vegetarische borrelplank gemaakt. Ook lekker voor tijdens kerst bijvoorbeeld. Maar je kunt hem ook prima eten tijdens een vrimi...

recept

Instant noodles heeft iedereen vast weleens gegeten. De kans is groot dat je dit als student weleens at (eet). Makkelijk, want in een paar seconden klaar. Maar erg voedzaam is het niet, noch is het gezond. Daar breng ik nu verandering in met dit instant noodles recept om zelf instant noodles te make...

recept

Heb je weleens van cornbread gehoord? Het is iets typisch Amerikaans en het lijkt op iets tussen brood en cake in. Qua structuur is het net cake, maar dan wel minder zoet dan cake. Amerikanen eten het als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ of chili sin carne (of chili con carne als je vlees eet). ...

recept

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaanse recepten? Wij wel! Lekker veel smaak zonder al te veel poespas is wel wat Mexicaans koken kenmerkt. Vaak vind je er ingrediënten in terug als bonen, avocado, tomaat en koriander. Dit keer maken we ‘sopes’. Wat dat zijn en hoe je die maakt, lees verderop in d...

recept

Pita gyros heb je vast weleens gegeten. Een zacht pita broodje met reepjes gyros, groenten en tzatziki. Nou is gyros vlees traditioneel gezien varkensvlees, alhoewel er tegenwoordig ook weleens andere vleessoorten te verkrijgen zijn (kip gyros bijvoorbeeld). Wat nou als je vegetarische pita gyros wi...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Koningsdag! En dan wil je misschien wel een beetje in stijl eten. Op 27 april vieren we de verjaardag Koning Willem-Alexander en kleurt het hele land oranje. De vlaggen gaan uit, huizen worden versierd en normaal gesproken zijn overal leuke gezellige markten, spelletjes en spontane feestjes. Dit ...

recept

Ken je die lekkere filodeegpasteitjes met een heerlijke vulling? Bij de Turkse bakker kun je vaak heerlijke börek kopen. Met allerlei vullingen, maar mijn favoriet is de börek met spinazie en feta. Wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Ik laat je zien hoe je ze zelf maakt! Ik ben...

recept

In 2020 begint op 10 december het Joodse lichtfeest, Chanoeka. Omdat de Joodse jaartelling net anders is, valt het wel altijd in december (rond kerst), maar elk jaar is de precieze startdatum net anders. Het duurt 8 dagen. In het originele latkes recept schreef ik al eerder uitgebreider over Chanoek...

recept

Bij popcorn denk je misschien al snel aan de bioscoop. Ik in ieder geval wel. Zoete popcorn, zoute popcorn. Twee klassiekers als je een film gaat kijken. Mijn favoriet is trouwens dan de zoete popcorn. Maar, je kunt dus ook gewoon zelf popcorn maken. Vroeger deden we dat weleens met van die snel pof...

recept

Heb je tortilla's (of wraps) over? Maak er tostada's van! Tostada's zijn geroosterde of gefrituurde tortilla's, vaak gemaakt van maisbloem. Je kunt tegenwoordig trouwens in grote supermarkten ook kant-en-klare tostada's kopen mocht je geen leftovers hebben. Zelf had ik geen leftovers en kocht ik kan...

recept

Zin in een lekkere en gezonde lunch die net weer wat anders dan anders is? Probeer deze heerlijke Koreaanse pannenkoek. Verrassend lekker! Deze geel gekleurde pannenkoek is vegetarisch, vegan en glutenvrij. Eet je niet vegetarisch? Dan kun je eventueel nog garnalen toevoegen voor extra veel smaak. ...

recept

Witte bonendip is lekker als borrelhapje, op de mezze plank of bijvoorbeeld op je brood voor de lunch. Het doet erg denken aan klassieke hummus, maar dan nog wat zachter van smaak door het gebruik van cannellini bonen in plaats van kikkererwten. De ingrediënten heb je wellicht al wel in huis (peulv...

recept

Rode linzen zijn lekker veelzijdig! Ik maakte er een heerlijke verse lunch mee die helemaal vegan en gezond is. De linzen zorgen voor een lekkere nootachtige smaak en voor de structuur van de spread. De flatbreads kun je ook kant-en-klaar kopen, maar dan mis je deze heerlijk zachte en fluffy broodje...

recept

Mezze zijn kleine Midden-Oosterse hapjes. Eigenlijk een soort Midden-Oosterse tapas. Ik vind het superleuk om voor de borrel of als diner een mezze platter te maken met allerlei verschillende lekkere hapjes. Op de plank Daarbij ga ik altijd voor een combinatie van kant-en-klare hapjes en een aanta...

recept

Als je zin hebt in pizza, maar eens zin hebt in wat anders wat razendsnel klaar is, heb ik de ultieme tip voor je: de TORTIZZA. De tortizza is een samenvoeging van tortilla + pizza. Door een tortilla wrap als basis voor je 'pizza' te gebruiken, ben je supersnel klaar. Je topt de pizza's met wat je m...

recept

Soep is zeker niet alleen iets voor in de winter of voor als het guur weer is. Er zijn tal van lekker lente- en zomersoepen. Wat dacht je van deze doperwtensoep? Traditionele snert wordt met spliterwten gemaakt. Daar blijven we in de dit recept ver van weg. We gaan voor heldergroene, frisse doperwte...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Cupcakes van spaghetti? Ja echt! Deze leuke tussendoortjes worden gemaakt van gekookte spaghetti, kruidenpasta, een romige vulling en een courgette 'bloem'. Door de spaghetti eerst te koken en daarna in een vormpje te leggen, krijg je een 'spaghetti cupcake'. Ziet er leuk uit, is makkelijk te maken ...

recept

Vooral in deze tijd, snap ik dat er wat afgesnackt wordt. Ik heb zelf ook regelmatig zin in een tussendoortje en soms heb je geen zin in een stuk fruit. Deze courgette 'koekjes' zijn een heerlijk tussendoortje. Maar je kunt ze ook prima als borrelhapje eten of zelf als lunch. Ik al ze zelf voor lunc...

recept

Zoals jullie hebben kunnen lezen, kreeg ik een flinke zak vol asperges. Het witte goud is namelijk weer volop in het seizoen en ik mocht als een van de eersten proeven. Natuurlijk maakte ik er o.a. een aspergesoep mee, maar ook meer verrassende gerechten. In het bijgeleverde boekje zag ik een recept...

recept

Een ei hoort erbij. Waarbij? Paasei! Pasen en eieren zijn een gouden combinatie. En met het aankomende paasweekend wilde ik dan ook graag iets met eieren doen. Pasen zal dit jaar wat anders zijn i.v.m. social dinstancing, maar we maken er maar het beste van. Wat dacht je van een digitale borrel of b...

recept

Hartige taarten, quiches, flammkuchen. Stuk voor stuk heerlijke hartige taarten, elk weer op zijn eigen manier bereid. De flammkuchen (of 'tarte flambée') vind je veel in Duitsland en Frankrijk. Zijn oorsprong vindt deze plaattaart in de Elzas. Klassiek wordt 'ie gegeten met creme fraiche, ui, spek...