Bijzondere chocoladepudding met tapioca balletjes

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Eigenlijk heb ik pas twee keer in mijn leven tapiocaballetjes gegeten: in een overheelijk dessert op de Filippijnen en in de Bubble Tea in Singapore. Beide keren beviel het me eigenlijk wel. De balletjes zijn heel zacht en een beetje gelei-achtig wat voor een bijzondere structuur zorgt. Toen ik bij de toko was en ze zag kon ik ze dan ook niet laten liggen. Ik moet het zakje wel meenemen! Tapiocameel wordt ook weleens gebruikt als glutenvrije vervanger, dus ook deze tapiocaballetjes hebben geen gluten. Ook bevat dit dessert geen geraffineerde suikers als je de juiste chocolade kiest. Ik ging voor Vivani 92%. Deze is gezoet met kokosbloesemsuiker. Je kunt als zoetstof overigens ook een beetje honing gebruiken, maar dan is je dessertje niet meer vegan.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de structuur van tapiocaballetjes vinden!

Bijzondere chocoladepudding met tapioca balletjes

Bijzondere chocoladepudding met tapioca balletjes

  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram tapioca parels
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 2 el cacao
  • 30 gram chocolade 92% cacao (bijvoorbeeld van Vivani)
  • 1 tl maple syrup
  • als garnering: een handje grofgehakte pistachenoten en kokosschilfers

Benodigdheden

  1. pan
  2. 4 schaaltjes

Instructies

  1. Giet de kokosmelk en water in de pan samen met de tapioca parels.
  2. Voeg de cacao, chocolade en honing toe.
  3. Bren aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur sudderen. Roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt.
  4. Verdeel als het gaar is over 2 bakjes.
  5. Laat de pudding afkoelen en zet het daarna een uurtje in de koelkast. Serveer met pistachenoten en kokosschilfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *