Broodje Leerdammer kaas, vijg en spinazie

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - ik ben dol op kaas, al van jongs af aan eet ik graag kaas. Tijdens de borrel, door mijn eten, maar ook op brood. In samenwerking met Leerdammer maakte ik een filmpje om mijn geniet moment met kaas te laten zien. Tijdens het opnemen was het koud, dus ik was blij om naar binnen te gaan en een lekkere lunch te mogen eten ;-).

Uiteindelijk ging ik voor een lekker broodje met appelstroop (ik neem altijd de variant zonder toegevoegde suikers!), Leerdammer kaas, spinazie en vijgen. De combinatie van zoet en hartig is er een die ik graag eet. In de lunchpauze op werk kijken mijn collega's graag naar welke creaties ik nu weer bouw, omdat mijn boterhammen vaak uit meerdere elementen bestaan. Zoals dus appelstroop, kaas en groente.

Leerdammer

Ik ging voor Leerdammer Original plakken. Leerdammer is een bekende gatenkaas en is verkrijgbaar in Original, Lightlife en Belegen. De plakjes zijn ideaal voor op brood, maar wil je de kaas bijvoorbeeld eten tijdens de borrel! Dan zijn de wielen of stukken geschikt.

Recept

Wil je zelf deze lekkere verwenlunch maken en jouw geniet moment pakken? Dit heb je nodig:

Broodje Leerdammer kaas, vijg en spinazie

Broodje Leerdammer kaas, vijg en spinazie

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 bruin broodje
  • 2 el appelstroop
  • 1 handje verse spinazie
  • 1 verse vijg
  • 1 plak Leerdammer kaas

Benodigdheden

  • scherp (brood)mes
  • lepel

Instructies

  1. Snijd het broodje open en besmeer een kant met appelstroop.
  2. Leg de spinazie erop, gevolgd door de kaas.
  3. Maak af met plakjes verse vijg. Klap je broodje dicht en geniet!
Advertorial - i.s.m. Leerdammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *