Chinese pannenkoekjes met eend

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Al wekenlang droomde ik van heerlijk zachte pannenkoekjes met eend, een Chinese klassieker. Nu was het eindelijk zover, bij de biologische slagerij haalden we 2 mooie stukjes eendenborst en gingen we aan de slag met dit feestmaaltje. Want dat is het zeker. Dit is echt een gerecht waarmee je indruk kunt maken. En ja, soortgelijke pannenkoekjes kun je bij de toko halen, maar deze zijn zoveel lekkerder en o zo simpel. Dus waarom niet lekker zelf maken? En dan lekker 'bouwen' aan tafel ;-)!

Chinese pannenkoekjes met eend

Chinese pannenkoekjes met eend

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 225 gram tarwebloem
  • 160 ml kokend water
  • 1/2 tl olijfolie
  • sesamolie
  • 2 eendenborstfilets
  • 1/4 tl five spices (vijfkruidenpoeder)
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 100 ml hoi sin saus
  • 3 bosuien (in ringetjes of reepjes gesneden)
  • 1/2 komkommer (in blokjes of reepjes gesneden)

Benodigdheden

  1. keukenmachine
  2. koekenpan
  3. wok (optioneel)
  4. deegroller
  5. uitsteekrondje met een diameter van ongeveer 10 cm

Instructies

  1. Maak het deeg door in de keukenmachine de bloem, het kokende water en olijfolie te mengen tot een deegbal. Doe di in de keukenmachine en niet met de hand omdat je je anders verbrandt aan het kokende water. Zet het deeg een half uurtje afgedekt weg op een tochtvrije plek.
  2. Snijd intussen de eendenborstfilets in dunne reepjes. Meng ze in een kom met five spices en zwarte peper en laat dit even intrekken.
  3. Kneed na een half uur het deeg opnieuw en verdeel het in 4 stukken.
  4. Bestuif je werkblad met bloem (of gebruik een siliconen mat) en rol een stuk deeg uit totdat het deeg ongeveer 2 mm dik is. Steek rondjes uit. Bestrijk de helft van de rondjes met sesamolie en leg er vervolgens een ander deegrondje op zodat je allemaal 'setjes' hebt. Maak je geen zorgen dat het niet plakt, je moet ze na het bakken juist weer van elkaar trekken. Herhaal totdat je deeg op is.
chinese pannenkoekjes bakken
  1. Verwarm de koekenpan op hoog vuur en bak de pannenkoeksetjes aan beide kanten bruin. Herhaal dit totdat al je pannekoekjes gaar zijn. Tip: haal ze pas later uit elkaar, zo blijven ze langer warm!
  2. Verwarm intussen de wok op een hoog vuur (of wacht totdat je klaar bent met de pannenkoekjes zodat je de koekenpan kunt gebruiken). Giet wat sesamolie in de pan en schroei de eend dicht. Giet de hoisin saus erbij en wok een minuut of 4.
  3. Haal de pannenkoekjes van elkaar af. Serveer de pannenkoekjes met de eend en de groentes zodat iedereen aan tafel zijn eigen maaltijd kan maken.

4 reacties op “Chinese pannenkoekjes met eend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *