Courgette cake

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een aantal weken geleden besloot ik om een 'gezonde' cake te maken en vond een recept voor pompoencake. Toen ik vrijwel alle ingrediënten in huis had, bedacht ik me ineens dat ik iets vrij essentieels niet had: pompoen. Ik naar Appie Heijn en, waar ik voor vreesde werd bewaarheid, het was nog geen pompoenseizoen en noch de verse noch de diepvries pompoen was er. Een andere gezonde cake (soort van, kaas is natuurlijk niet echt gezond ;-)) werd de courgettecake, hartig en licht zoet tegelijk en heerlijk luchtig!

Courgette cake

Courgette cake

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 courgette geraspt
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml olijfolie
  • 3 eieren
  • 175 gram speltbloem
  • 100 gram grana padano geraspte kaas
  • 10 gram bakpoeder
  • 50 gram kokosbloesemsuiker

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de eieren, melk, olijfolie en geraspte courgette. De bloem en bakpoeder voeg je toe door ze te zeven boven het mengsel. Tot slot kunnen de suiker en de kaas er doorheen worden gemengd.
  3. Giet het mengsel in een bakblik en bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of de cake gaar is. Komt de satéprikker er schook uit? Dan is de cake gaar. Bak hem anders nog enkele minuten.
Ps. Inmiddels zijn pompoenen wél in het seizoen, dus binnenkort zal ik mijn pompoen-wortelsoep plaatsen.

4 reacties op “Courgette cake

  • Myriam

    Dit ziet er zeer lekker uit, binnenkort is er een vriendenetentje. Zou dit graag bij de hapjes-buffettafel zetten! Wat kan ik gebruiken i.p.v. Kokosbloesemsuiker?
    Alvast bedankt voor het antwoord!!!

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Myriam,
      Leuk dat je dit recept gaat proberen!
      Als alternatief kun je het beste bruine (riet)suiker gebruiken. Dit kun je in principe bij elke supermarkt kopen.
      Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat :)

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *