Courgette venkel soep

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Maandag en woensdag zijn hier altijd ontzettende haastdagen, omdat dat onze sportdagen zijn. En om half 8 bij de sportclub staan vind ik soms best een uitdaging als je uit je werk moet komen, moet koken, eten en omkleden. Vaak staan er dan ook gerechten op het menu die in minder dan 20 minuten te maken zijn. Deze soep is een leuk en lekker voorbeeld en is in minder dan 15 minuten klaar. De venkel in de soep geeft het net dat beetje extra's, een beetje een anijsachtige smaak. Door er op het laatst een klein beetje Parmezaans kaas doorheen te roeren creëer je wat extra pit. Je kunt de soep prima als hoofdgerecht eten. Zo of met wat brood erbij!

Courgette venkel soep

Courgette venkel soep

  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 knol venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogd salieblad
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 liter water
  • snuf zwarte peper

Benodigdheden

  • staafmixer
  • soeppan

Instructies

  1. Was de groenten goed en snijd van de courgette en de venkel de boven- en onderkant af.
  2. Snijd ze in grove plakken en leg ze in de pan. Pel het teentje knoflook en voeg deze toe, samen met salieblad, het bouillonblokje en kokend water.
  3. Laat circa 10 minuten op zacht vuur koken en pureer met een staafmixer. Zet het vuur uit en roer de kaas er doorheen. Breng op smaak met peper.

8 reacties op “Courgette venkel soep

  • Monique

    Hoikes Judith,
    Deze soep gemaakt maar het vegetarisch bouillonblokje heb ik vervangen door kalfsfont en de kaas heb ik niet gebruikt.
    Achteraf nog wel wat speciale soepkruiden bij gedaan en iedereen vond ze reuze lekker.
    Zeker vatbaar voor herhaling.
    Doei
    Monique

    Beantwoorden
  • Suzan

    Lekker voedzaam soepje. Ik heb er een prei en een uitje aan toegevoegd en nog een half kippebouillonblokje.

    Beantwoorden
  • Maarten Kooyman

    Mooie gebonden soep. Heb wel verse Salie gebruikt. Zou iets pittiger mogen. Verder is het een hele lekkere soep die we vaker gaan maken.

    Beantwoorden
    • Esmee Vonk

      Leuk om te horen dat de soep goed bevalt! En je kan hem inderdaad zo pittig maken als je zelf lekker vindt ;-)

      Beantwoorden
  • Vannuten Griet

    Al veel recepten voor courgettesoep geprobeerd omdat mijn man geen fan is van courgette. Deze vind hij kei lekker! ikke blij, simpel en goed. Ik heb er ook wel extra bouillon en kruiden bijgedaan wegens te flauw voor ons.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *