Dadeltaart van Bagels & Beans

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Verlekkerd zat ik laatst bij Bagels & Beans naar hun dadeltaart met kokos en noten te kijken. Die zag er zo goed uit! Ik heb hem niet genomen, maar hij bleef wel in mijn hoofd zitten en toevallig had ik nog een hele voorraad dadels liggen. Komt dat even mooi uit! Het recept voor hun dadeltaart vond ik op de Facebook-pagina van Bagels & Beans. Ik deed wel enkele kleine aanpassingen. Aangezien dadels al zoet zijn, heb ik de extra suiker achterwege gelaten. In plaats daarvan heb ik hazelnotenmeel toegevoegd. Ik heb minder boter gebruikt en een klein beetje melk. Nog steeds niet een heel gezonde taart, maar ach, lekker is 'ie sowieso :-).

Dadeltaart van Bagels & Beans

Dadeltaart van Bagels & Beans

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 1 el vanille-extract
  • 3 el verse koffie
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 100 gram hazelnootmeel (of amandelmeel)
  • 50 gram grofgehakte walnoten
  • 350 gram dadels
  • 1 tl water
  • 10 Maria biscuitjes
  • 3 el kokosrasp

Benodigdheden

  • groot vierkant bakblik (ca. 25 x 25 cm)
  • steelpan

Instructies

  1. Doe de dadels in de blender of hakmolen. Voeg een theelepel water toe en pureer tot een gladde pasta.
  2. Smelt de boter in de pan. Voeg de vanille-extract toe.
  3. Klop het ei los en voeg dit ook toe aan de pan, gevolgd door de koffie, melk, hazelnootmeel en de dadelpasta en roer het geheel goed door. Laat het enkele minuten doorkoken. Verkruimel de biscuitjes en voeg die samen met de walnoten toe aan het geheel.
  4. Haal de pan van het vuur en verdeel het mengsel over het bakblik. Druk met de bolle kant van een lepel aan en strooi er kokosrasp overheen.
  5. Laat de taart minimaal 1.5 uur in de koelkast opstijven.

2 reacties op “Dadeltaart van Bagels & Beans

  • Angela

    Oh dat klinkt heerlijk! Ik heb een keer een soortgelijk iets gemaakt, ik ben dol op de combinatie van deze ingrediënten!

    Beantwoorden
  • Yvonne van Biezen

    Ik maak deze taart met glutenvrije biscuitjes. Mijn schoondochter die een glutenallergie heeft is er dol op. Een aanrader. Bedankt voor dit vereenvoudigde recept. Die echte dadeltaart van Bagels en Beans is inderdaad wel erg zoet. Groetjes Yvonne

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *