De lekkerste gin tonics zelf maken!

  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gin tonic is terug van nooit helemaal weggeweest. Het werd altijd al gedronken, maar dit voorjaar is het hipper dan hip. Bars n restaurants spelen erop in door veel soorten gin aan te bieden en je de mooiste creaties voor te schotelen. Ook wij experimenteerden met gin tonic en kwamen tot twee heerlijke én prachtige recepten. Tip: maak ze in een grote karaf en schenk ze vanuit daar in de glazen.

De lekkerste gin tonics zelf maken!

De lekkerste gin tonics zelf maken!

  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • gin
  • tonic
  • blauwe bessen
  • basilicum
  • citroen
  • komkommer
  • zwarte peper

Benodigdheden

  1. karaf
  2. wijnglazen of whiskeyglazen
  3. dunschiller, mandoline of kaasschaaf

Instructies

Variant 1: frisse gin tonic met komkommer en peper

  1. Was de komkommer en snijd in de lengte van de komkommer lange plakjes.
  2. Doe drie van die plakjes in de karaf en versier elk van de glazen ook met een plakje komkommer.
  3. Schenk in de karaf 3 delen tonic en 1 deel gin (dus bijvoorbeeld 450 ml tonic en 150 ml gin).
  4. Maak af met wat grofgemalen zwarte peper.

Variant 2: fruitige gin tonic

  1. Doe zo'n 20 (bevroren) blauwe bessen in de karaf.
  2. Snijd de citroen in plakjes en doe deze, samen met enkele basilicumblaadjes in de karaf.
  3. Schenk in de karaf 3 delen tonic en 1 deel gin (dus bijvoorbeeld 450 ml tonic en 150 ml gin).
  4. Roer het geheel goed door.
Tip: wil je het iets zoeter? Schenk er dan een scheutje limonadesiroop in!

5 reacties op “De lekkerste gin tonics zelf maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *