Feestdagen: kerstkransjes met witte chocolade, cranberry’s en pistachenoten

  • voor 24 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Zou het niet leuk zijn om in de kerstboom echte kerstkransjes te hangen? Met dit recept maak je ze zo: heerlijke kerstkransjes met cranberry's, witte chocolade en pistachenoten. Zo lekker dat ze misschien de kerstdagen niet eens halen ;-). Als variatie hierop kun je ze ook bedekken met pure chocolade en crispy witte chocoladeballetjes.

Feestdagen: kerstkransjes met witte chocolade, cranberry’s en pistachenoten

Feestdagen: kerstkransjes met witte chocolade, cranberry’s en pistachenoten


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 24 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 250 g tarwebloem
  • 175 g kristalsuiker
  • 175 g boter in blokjes en op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 tl koekkruiden (zijn deze op? gebruik dan kaneel)
  • 1/2 tl vanillearoma
  • 25 g gedroogde cranberry's in stukken gesneden
  • mespuntje zout
  • Topping:
  • 100 g witte chocolade in blokjes
  • 25 g gedroogde cranberry's in stukken gesneden
  • 25 g ongezouten pistachenoten in grove stukken gehakt

Benodigdheden

  1. uitsteekvormpje in kerstkrans - of stervorm
  2. appelboor
  3. deegroller

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Klop in een grote kom de boter met de suiker luchtig, totdat het geheel goed gemengd is.
  3. Roer hier het ei doorheen en voeg bloem, koekkruiden, vanillearoma en zout toe. Kneed dit goed door tot een deeg en kneed vervolgens de cranberry's hier doorheen.
  4. Bestuif je werkblad met bloem, leg hier de deegbal op en bestuif ook deze met bloem. Rol met de deegroller uit tot ongeveer 0,5 cm dik, steek de gewenste vorm uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Het rondje in het midden steek je uit met een appelboor. Is het deeg nog te zacht om uit te rollen? Wikkel het dan in plasticfolie en leg het een half uur in de koelkast.
  5. Bak gedurende 13 - 17 minuten op 160 C. De koekjes moeten net goudbruin zijn.
  6. Terwijl je de koekjes op een rooster af laat koelen verwarm je de witte chocolade in een hittebestendige kom in de magnetron. Verwarm 1 minuuut, roer door met een metalen lepel, verwarm weer 1 minuut en ga zo door totdat de chocolade is gesmolten.
  7. Smeer met een lepel de bovenkant van de koekjes in met de gesmolten chocolade en leg hier wat cranberry's en pistachenootjes op. Laat tot slot de chocolade op de koekjes 1 à 2 uur uitharden op een koele plaats.
Tip: wil je de kerstkransjes vers voor kerst hebben? Maak de koekjes tot en met stap 5 en vries ze in. Maak op de dag zelf dan de topping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *