Franse courgettesoep

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is je vast al eens opgevallen: ik ben fan van soep. En, what's not to like? Makkelijk, snel, gezond, lijkt mij niet verkeerd, toch? Deze courgettesoep met tomaat en olijven is geïnspireerd op een recept van eens van onze favo adresjes in Utrecht, Des Arts. Laatste keer dat we daar waren had Jerome deze soep als voorgerecht en dat moesten we natuurlijk thuis ook eens proberen!

Franse courgettesoep

Franse courgettesoep

  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 12 ontpitte groene olijven
  • 1 tl. dille
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 liter water
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Hak de courgette en de knoflook in grove stukken.
  2. Zet een pan op middelhoog vuur en giet er wat olie in. Fruit kort de knoflook en voeg dan de tomaat en courgette toe.
  3. Laat het water koken en voeg dit samen met de dille en olijven toe.
  4. Kook gedurende 10 a 15 minuten en pureer met een staafmixer of blender.
  5. Roer als laatste de crème fraîche er doorheen.

4 reacties op “Franse courgettesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *