Frisse rauwe witlofsalade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Er zijn eigenlijk heel weinig dingen die ik niet lekker vind. Tuinbonen, spruitjes enne... witlof dus. Nouja, vooral gekookte of gebakken witlof. Dus ging ik maar experimenteren met rauwe witlof. Dus bedacht ik me dat ik een zoete tegenhanger nodig had voor de bittere smaak van de witlof. Dat werden aardbeitjes en een citrusdressing. De kaas maakt het lekker romig en als finishing touch hebben we de pijnboompitjes. Dus voor iedereen dol is op witlof, maar ook iedereen die denkt dat 'ie witlof niet lekker vindt, een recept voor een zomerse witlofsalade.

Frisse rauwe witlofsalade

Frisse rauwe witlofsalade

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 200 gram aardbeien (gehalveerd)
  • 100 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 75 gram geitenkaas (zacht)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl sinaasappelsap
  • 2 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Was de witlof en snijd de onderkant van de stronken af.
  2. Haal de blaadjes uit elkaar en leg ze neer op een bord.
  3. Leg de aardbeien en de tomaatjes hierop, snijd de geitenkaas in stukjes en verspreid deze over de salade.
  4. Bak in een droge koekepan de pijnboompitjes totdat ze beginnen te verkleuren. Ze worden hierdoor nog lekkerder. Strooi ze over de geitenkaas.
  5. Maak van de citroen, sinaasappelsap en olijfolie een dressing en giet deze over de salade heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *