Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Eend met sinaasappel is in de Franse keuken een klassieke smaakcombinatie ('canard à l'orange'). Ik besloot deze klassieke smaakcombinatie te nemen en hem in een nieuw jasje te gieten, namelijk als salade. Met slechts enkele ingrediënten maak je deze winterse en luxe ogende  gerookte eendenborstsalade met sinaasappel.

Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel

Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel

Keukens
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 125 g rucola
  • 1 sinaasappel geschild en in partjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl frambozenlimonadesiroop
  • schil van 1 sinaasappel
  • 200 g gerookte eendenborstfilet
  • handje pistachenoten

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de dressing door de mosterd en de limonadesiroop door de olijfolie te roeren. Laat de sinaasappelschil een half uur tot een uur intrekken in de dressing en haal deze er dan uit.
  2. Meng de rucola met de gerookte eendenborst, sinaasappelpartjes en pistachenoten. Giet de dressing over de salade heen.
Tip: de dressing kun je al een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast zetten. Voor gebruik wel even goed roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *