Gevuld Turks brood

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gevuld Turks brood

Ik zag het idee voor een gevuld Turks brood bij Chicks Love Food en dat leek me een heerlijke zondagavond maaltijd. Lekker en snel klaar! De binnenkant van het brood gebruik je voor dit recept niet, maar gooi het niet weg! Je kunt het prima als broodkruim gebruiken of maak er croutons van voor in de salade. Het brood kun je met van alles vullen, wij gingen voor een Mediterrane inhoud met een heerlijk smeltende mozzarella, tomaatjes, olijven, kruiden, paprika en ui.

Ingrediënten

  • 1 Turks
  • afbakbrood
  • 300 gram
  • cherrytomaten
  • 1 rode
  • paprika
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rode
  • ui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 1 bol
  • buffelmozzarella
  • 5 zwarte
  • olijven
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • oregano
  • 1 tl
  • olijfolie
  • 1/4 tl
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de bovenkant van het brood af en haal de binnenkant van het brood eruit. Doe dit in een los bakje zodat je het nog als broodkruim kunt gebruiken. Voor dit recept heb je de binnenkant niet nodig.
  3. Meng de tomaten, ui, paprika, mozzarella, olijven, peper, olijfolie en oregano en schep dit in het brood.
  4. Doe het kapje weer op het brood zodat de vulling is afgedekt en bak het brood 8 minuten in de voorverwarmde oven. Eet bijvoorbeeld met een salade of soepje als diner of eet als lunch!
6 people want to make it
2 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Gevuld Turks brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *