Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zalm en spinazie zijn een klassieke combinatie. Ook dit keer ging ik voor een zalm-spinazie combinatie. De spinazie wokte ik met knoflook. De zalm smeerde ik in met een chilisaus mengsel en bakte ik in de oven. Een lekker en makkelijk recept!

Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm

Zilvervliesrijst met gewokte spinazie en chili zalm

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de spinazie:
  • 450 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout
  • scheutje olie (kokosolie of pindaolie)
  • voor de zalm:
  • 2 zalmfilets (circa 150 gram per filet)
  • 2 el chilisaus
  • 1 tl sesamolie
  • verder nodig:
  • 200 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • wok
  • kookpan (voor de rijst)
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 210 C.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Meng de chilisaus met de sesamolie. Leg de zalmfilets op de bakplaat en giet de saus over de zalmfilets.
  4. Bak de filets gedurende circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  6. Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de knoflook toe en blijf gedurende 1 minuut goed omscheppen zodat de knoflook niet verbrandt.
  7. Voeg de spinazie toe. Doe dat beetje bij beetje zodat het allemaal goed in de pan past. Wok de spinazie een minuut of 5 of totdat deze goed slinkt. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  8. Serveer de zilvervliesrijst met de gewokte spinazie en gebakken zalm.
Heb je zalm over? Je maakt er de volgende dag heerlijke zalmsalade voor op brood mee. Voeg mayonaise toe en klaar is kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *