Griekse salade maken

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een Griekse salade is natuurlijk een echte klassieker! Je kunt hem gewoon zo eten als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een moussaka of een pastitio. Voor de sla zelf kun je gebruiken wat je lekker vindt. Ik koos voor de veldsla. Niet echt Grieks misschien, maar wel een lekkere basis!

Griekse salade maken

Griekse salade maken

  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram sla
  • 1 komkommer (in blokjes gesneden)
  • 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
  • 200 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 150 gram zwarte olijven (gehalveerd)
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 50 gram feta
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng de sla, tomaten, paprika, ui, komkommer en olijven goed.
  2. Verkruimel de feta over de salade heen en giet vervolgens de olie hier overheen.
  3. Maak af met wat oregano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *