Honey & co bulgursalade met abrikozen en pistachenoten

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms heb je van die boeken dat je denkt: "waar moet ik beginnen?". Honey & Co leende ik van mijn moeder, dus helaas moet ik hem binnenkort teruggeven ;-). Maar niet voordat ik het eerste gerecht dat ik uit het boek maakte, met jullie deel! Ik kan alvast vertellen dat ik heel veel andere heerlijke dingen heb gezien die op mijn to do-lijstje staan, wat dacht je van een kersen pistache cake of een Midden-Oosterse versie van de Shepherd's Pie? Deze bulgursalade is in ieder geval fantastisch! Oranjebloesemwater geeft de salade een bijzondere en aromatische smaak. De pistachenoten zorgen voor een lekkere crunch, terwijl de abrikozen het geheel zoeter maken. Ik gebruikte overigens enkel ongezwavelde gedroogde abrikozen. Die zijn niet zo mooi oranje, maar wel onbehandeld en ongezoet. De andere heft abrikozen waren zure gedroogde abrikozen, eveneens ongezwaveld. Ik haalde ze op de markt waar ik overigens vrijwel al mijn noten en gedroogd fruit haal. Een ruime keuze en bij de tentjes waar ik heen ga, zijn de producten van hoge kwaliteit. De bulgur haalde ik bij de Turkse supermarkt. Je kunt deze ook bij vrijwel alle reguliere supermarkten kopen, maar bij de Turkse supermarkt kostte het slechts een fractie én er waren denk ik wel 10 types om uit te kiezen!

Honey & co bulgursalade met abrikozen en pistachenoten

Honey & co bulgursalade met abrikozen en pistachenoten

  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram fijne bulgur
  • 8 ongezwavelde gedroogde abrikozen (ik ging voor 4 zoete en 4 zure)
  • 75 gram grofgehakte pistachenoten
  • 1 el oranjebloesemwater
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el grofgehakte munt
  • peper
  • snufje zout

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Ik deed dat als volgt: 150 gram bulgur in een hittebestendige schaal en giet daar kokend water op totdat de bulgur net bedekt is met water. Leg er een groot bord op zodat de schaal is afgedekt en laat het zo 10 minuten stomen.
  2. Snijd ondertussen de abrikozen in dunne reepjes.
  3. Als de bulgur klaar is, haal je het bord er vanaf en laat je het nog een minuut of 5 afkoelen.
  4. Giet vervolgens de olijfolie erbij en schep met een vork de bulgur door elkaar zodat deze weer luchtig wordt.
  5. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Zelf aten we er köfte en Turks brood bij, maar ook zo is de bulgursalade heerlijk! Wat je overhoudt, kun je prima bewaren en de volgende dag als lunch eten.
Naar: Apricot & pistachio tabule, Honey & Co (food from the Middle East), Sarit Packer & Itamar Srulovich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *