Hummus met köfte en ei

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals je al kon lezen ben ik weer helemaal into de Midden-Oosterse keuken. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor deze keuken en een van mijn favorieten is dan ook Ottolenghi. Geweldig hoe zij de Midden-Oosterse keuken weer op de kaart hebben gezet! Hummus is heel gemakkelijk te maken. Tenminste, als je mijn cheat's versie gebruikt, met kikkererwten uit blik. Je kunt ook gebruik maken van gedroogde kikkererwten. Deze moet je echter eerst een paar uur in water wellen en daarna koken. Mocht je tijd hebben, kun je dat ook eens proberen. Je koopt de gedroogde kikkererwten bijvoorbeeld in de Turkse winkel.

Geïnspireerd door Sir Hummus, waar hummus echt als maaltijd wordt geserveerd, ging ook ik met een heuse hummus maaltijd aan de slag. Een laagje hummus, met daarop verse köfte en afgetopt met ei. Je eet deze maaltijd bij voorkeur met pita broden.

Hummus met köfte en ei

Hummus met köfte en ei

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de hummus:
  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 3 el tahin
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 tl komijn
  • flinke snuf zeezout
  • voor de köfte:
  • 150 gram rundergehakt
  • 150 gram lamsgehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • verder nodig:
  • 2 eieren

Benodigdheden

  • koekenpan of grillpan
  • kookpan
  • staafmixer

Instructies

  1. Maak de köfte door het gehakt te mengen met paprikapoeder, komijn, kurkuma, knoflook en een sjalotje en breng op smaak met zout. Vorm en circa 6 'worsten' van.
  2. Zet een koekenpan of grillpan op hoog vuur en bak de köfte rondom bruin. Draai het vuur laag en gaar de köftes.
  3. Kook intussen de eieren totdat ze hardgekookt zijn.
  4. Maak de hummus door alle ingrediënten hiervoor te pureren met de staafmixer.
  5. Bedek een kommetje met de hummus. Besprenkel met extra vergine olijfolie. Leg de köftes op de hummus gevolgd door een ei. Eet met bijvoorbeeld pita brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *