Kiprollade met feta, walnoot en salie

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze kiprollades maakte ik in de afgelopen jaren al een aantal keer, maar gek genoeg heb ik nooit het recept hier gepubliceerd. Tijdens het myfoodblog kerstdiner maakte ik de rollades weer. Het is een heerlijk en feestelijk gerecht wat perfect past op je kersttafel! De vulling is door de feta romig en zilt, en door de cranberry's en citroen tegelijkertijd fris. Het bord ziet er extra kleurrijk uit met de roze biet, oranje pompoen en groene romanesco! Benieuwd naar de rest van het kerstdiner? Bekijk ons kerstdiner menu of stel je eigen menu hier samen!

Kiprollade met feta, walnoot en salie

Kiprollade met feta, walnoot en salie

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 kipfilets
  • voor de rollade vulling:
  • 100 gram fetakaas (verkuimeld)
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
  • 3 blaadjes salie (fijngesneden)
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 50 gram verse cranberry's
  • voor de pompoenmousseline:
  • 900 gram pompoenblokjes
  • 150 ml slagroom
  • voor de ingelegde biet:
  • 1 (choggia) biet (geschild en in dunne plakjes)
  • 2 el azijn
  • 3 el water
  • 1 el suiker
  • verder nodig:
  • 1 romanesco
  • cranberry compôte

Benodigdheden

  • kookpan
  • gietijzeren koekenpan (of andere ovenbestendige koekenpan)
  • deegroller
  • touw

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Schil de biet en snijd deze in hele dunne plakjes. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een kaasschaaf of mandoline.
  3. Meng water, suiker en azijn en leg de bietenplakjes hierin.
  4. Klap de kipfilets helemaal open. Bedenk ze met plasticfolie en sla de filets met een deegroller plat.
  5. Maak de vulling dor de fetakaas, walnoten, salie, citroenrasp en cranberry's te mengen. Verdeel de vulling over de filets en rol de kipfilet op. Bind er touw omheen om het vast te zetten.
  6. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Braad de kip in enkele minuten aan.
  7. Snijd de romanesco in kleine roosjes en kook deze in 6 minuten gaar. Spoel af met koud water.
  8. Zet de koekenpan in de oven (check of je pan ovenbestendig is!) en bak deze in circa 20 minuten gaar.
  9. Kook intussen de pompoenblokjes gaar. Giet af en giet de room erbij. Pureer tot een gladde massa.
  10. Leg wat plakjes biet op het bord, gevolgd door de pompoenmousseline. Bovenop leg je de kip. Garneer het bord met romanesco en serveer er cranberry compôte bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *