Kleurrijke Midden-Oosterse salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De lente begint nu lekker door te komen met al een paar heerlijke dagen achter de rug waarin we gewoon buiten konden lunchen en zonder jas naar buiten konden. Daar wordt iedereen toch blij van? Natuurlijk hebben we deze winter geluk gehad met hele milde temperaturen en weersomstandigheden, maar toch lijkt de winter altijd net wat te lang te duren. Zo rond februari is het echt aftellen geblazen naar de eerste echte zonnestralen. Die zijn nu gesignaleerd en zelfs de eerste Rokjesdag 2017 is een feit. Warmte en zonnestralen betekenen voor mij ook weer meer salades. Lekker makkelijk en licht! Deze kleurrijke Midden-Oosterse salade is een feestje voor het oog en smaakt ook nog eens geweldig. Je brengt hem op smaak met lekker veel munt, citroen en koriander, dus het is echt een smaakbommetje.
Tip: heb je een hekel aan koriander? Gebruik dan platte peterselie!

Kleurrijke Midden-Oosterse salade

Kleurrijke Midden-Oosterse salade

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1.2 komkommer
  • 3 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • sap van 1 citroen
  • 2 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • grote kom
  • gezellig slacouvert

Instructies

  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in hele fijne blokjes.
  2. Snijd ook de paprika, tomaat en ui heel fijn. Hoe fijner hoe beter. Zorg dat alles ongeveer dezelfde grote heeft.
  3. Meng de groenten in de kom.
  4. Snijd de koriander en munt fijn en meng met citroensap. Giet het geheel bij de groenten. Laat even intrekken voor nog meer smaak en roer er als laatste wat extra vergine olijfolie doorheen.

2 reacties op “Kleurrijke Midden-Oosterse salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *