Makkelijke appelcake met amandelmeel

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat doe je als je een flinke lading appels hebt die NU op moeten? Ik maakte er o.a. appelmoes van, maar ook deze lekkere appelcake. Appelcake is altijd een succes. Ken je iemand die niet van appelcake houdt, nee toch? Met dit recept maak je zelf een heerlijke appelcake, niet té zoet, maar wel lekker vol van smaak door het amandelmeel en de citroen. Zelf gebruikte ik Elstars, maar uiteraard kun je de appels gebruiken die je voor handen hebt. Misschien heb je wel net als ik, een hele zak die gewoon op moet ;-).

Makkelijke appelcake met amandelmeel

Makkelijke appelcake met amandelmeel

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd35 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 9 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 90 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 140 gram bruine rietsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram volkoren tarwebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 4 middelgrote appels
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroen

Benodigdheden

  • ingevette ronde bakvorm met een diameter van circa 20 cm.
  • optioneel: appelboor
  • optioneel: keukenmachine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Haal het klokhuis met een appelboor uit en schil de appels. Snijd ze in kleine blokjes van circa 1 x 1 cm.
  3. Meng de appelblokjes met citroensap, citroenrasp en 50 gram suiker.
  4. Klop intussen de boter met de resterende 90 gram suiker tot een glad geheel.
  5. Voeg de eieren toe en klop goed door.
  6. Meng in een andere kom amandelmeel, volkoren bloem, zout en bakpoeder. Voeg dit vervolgens toe aan het natte mengsel en klop tot een mooi egaal beslag.
  7. Roer de appel inclusief citroensap door het beslag heen.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en bak in circa 35 - 40 minuten gaar. Check met een satéprikker of de appelcake gaar is. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is 'ie gaar. Zo niet, dan bak je hem nog enkele minuten.

3 reacties op “Makkelijke appelcake met amandelmeel

  • Joke

    De combinatie volkorenmeel met amandelmeel sprak mij aan. De citroen heb ik vervangen door sinaasappel (mijn partner vindt iets gauw te zuur).
    De smaak was heerlijk, dit is een blijvertje op mijn lijst van favoriete recepten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *