Met ricotta gevulde ravioli in een salie botersaus

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Samen met foodie Culinessa maakte ik voor het eerst zelf pasta. Het beviel zo goed, dat ik het kort daarop weer maakte. Want, het is echt heel makkelijk! En ondanks twee pastamachines hebben we het gewoon met een deegroller uitgerold. Net zo makkelijk en goed voor de spierballen ;-). Het deeg geeft is namelijk vrij veerkrachtig, dus je moet wel even rollen voor het echt dun is. Maarja, dan heb je dus je workout wel gehad en als je goed gezelschap hebt is het ook niet zo erg om te doen.

De ricotta en citroenvulling gaat heerlijk samen met de saliebotersaus, een klassieke combinatie! Ik kan je dit gerechtje aanraden als voorgerechtje tijdens het kerstdiner, maar ook gewoon zo, als voorgerecht of als hoofdgerecht. Ik weet zeker dat als je eenmaal pasta hebt gemaakt, je dit véél vaker gaat doen :-).

Met ricotta gevulde ravioli in een salie botersaus

Met ricotta gevulde ravioli in een salie botersaus

  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 ml water
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram ricotta
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1/2 geklutst ei
  • peper en zout naar smaak
  • 50 gram roomboter
  • 8 salieblaadjes
  • Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  1. deegroller

Instructies

  1. Schenk de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet hier water en olijfolie in. Kneed totdat je een deeg hebt. Is het nog te nat? Voeg dan wat extra water doe.
  2. Bestuif je werkblad met bloem en leg hier het deeg op. Rol het deeg uit waarbij je het telkens een kwartslag draait. Uiteindelijk moet het deeg zo'n 2-3 mm dik zijn.
  3. Meng intussen de ricotta, citroenrasp, het halve ei en peper en zout tot een mengsel.
  4. Verdeel het deeg in twee stukken. Leg één stuk apart, dat wordt zometeen de bovenkant van de ravioli.
  5. Op het andere stuk verdeel je met een lepeltje kleine scoops met het mengsel. Houd daarbij rekening met je vorm, dus houd voldoende afstand. Heb je geen uitsteekvormpje, dan kun je de ravioli gewoon met een mes in vierkantjes snijden.
  6. Leg de andere helft van het deeg erop en steek de vormpjes uit of snijd ze met een mes. Met een vork 'seal' je de zijkanten.
  7. Zet een pan water op totdat deze kookt.
  8. Intussen maak je de saliebotersaus door de boter in een pan te verwarmen en hier de salieblaadjes in te doen. De aroma van de salie zal vrijkomen en voor een heerlijke smaak zorgen.
  9. Kook de ravioli4-5 minuten of totdat ze boven komen drijven.
  10. Serveer de ravioli met de saliebotersaus en geraspte Parmezaanse kaas.
meer ravioli ravioli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *