Mexicaanse kip tostada’s

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd35 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik kan enorm genieten van gerechten die zó lekker zijn, dat je haast niet gelooft dat het nog gezond is ook! Deze Mexicaanse kip tostada's horen in dat lijstje. Nou ja, redelijk gezond. Dit recept is staat bol van de shortcuts, maar maakt het nog geen gerecht om over te slaan. Want eerlijk is eerlijk; door de week willen we ook wel eens snel aan tafel kunnen schuiven.

Het recept bestaat uit tortilla's, een mayonaise/paprika saus, een avocadospread, mais en kippendijen. Voor dit gerecht heb ik een blikje mais gekocht in plaats van twee maiskolven (die je nog moet koken). Ook heb ik mayonaise op yoghurtbasis uit een potje gebruikt (die je ook zelf kunt maken) en kant-en-klare tortilla wraps. Deze laatste kun je natuurlijk ook vervangen voor Judith's tortilla wraps.

Mexicaanse kip tostada’s

Mexicaanse kip tostada’s

  • Voorbereidingstijd35 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de kip:
  • 300 gram kippendijen
  • schil van 1 limoen
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • voor avocadospread:
  • 2 avocado's
  • 1 bosui (in ringen gesneden)
  • 1 rode peper (in ringen gesneden)
  • sap van 1/2 limoen
  • snufje zout
  • voor de saus:
  • 3 el mayonaise op yoghurtbasis
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • verder heb je nodig:
  • 6 tortillawraps (bij voorkeur 11cm doorsnede)
  • 300 gram mais
  • olijfolie (om te bakken)

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. 4 bakjes (voor kip, saus, advocadospread en mais)
  3. bord
  4. snijplank

Instructies

  1. Voor de kip (marinade); We beginnen met de marinade voor de kip, omdat deze even moet staan terwijl we de rest klaar maken. Doe 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, de rasp van de limoen en een snufje zout in een bakje en roer door. Doe de kip erbij en marineer deze. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast voor 30 minuutjes. Ondertussen heb je tijd voor de volgende stappen.
  2. Voor de saus; doe de mayonaise op yoghurtbasis en de paprikapoeder in een bakje en roer door tot de kleur effen is. Zet apart in een bakje.
  3. Voor de avocadospread; doe de avocado's, bosui, rode peper, sap van de limoen en het snufje zout in een bakje en meng de ingrediënten tot een spread. Zet apart.
  4. Voor de mais; verhit de koekenpan op hoog vuur en doe er olijfolie in (geen extra vergine). Bak en roer de mais een paar minuten totdat deze bruin is (Mocht je dit recept met een maiskolf bereiden dan kun je de maiskolf in de koekenpan bakken en vervolgens de mais eraf schrapen). Zet apart in een bakje. Zorg dat er geen resten overblijven in de koekenpan voor de volgende stap.
  5. Voor de wraps; doe een scheutje olijfolie in de pan en bak een tortilla op middelhoog vuur aan beide kanten totdat deze iets krokanter is. Leg op het bord. Herhaal voor alle wraps. Zet het bord apart.
  6. Voor de kip (bakken); haal de kip uit de koelkast en zet daarna het vuur weer hoog. Doe de kippendijen in de koekenpan. Schroei in enkele minuten dicht en verlaag daarna naar middelhoog vuur. Laat de kippendijen een paar minuten doorbakken totdat ze gaar zijn. Haal de kip van het vuur en snijd op een snijplank de kippendijen in dunne reepjes.
  7. Om te serveren; plaats een tortilla op een bord, smeer de saus erop. Beleg daarna met wat avocadospread en kip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *