Niet-traditonele Koreaanse bibimbap (met boerenkool!)

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Niet-traditonele Koreaanse bibimbap (met boerenkool!)

Bibimbap is een van de bekendste gerechten uit de Koreaanse keuken en bestaat vaak uit rijst, groenten, rundvlees een ei en saus. Ik gaf er een eigen twist aan met net wat andere groente dan normaal en zilvervliesrijst in plaats van pandanrijst bijvoorbeeld. Door deze toevoegingen is het een extra gezond gerecht geworden. Een bibimbap met een twist! Door zijn eenvoud is het een perfect gerecht voor doordeweeks en wil je extra tijd besparen? In het koelschap van de supermarkt vind je wortel al 'julienne' gesneden.

Ingrediënten

  • 1
  • biefstuk
  • 150 gram
  • zilvervliesrijst
  • 100 gram
  • shiitake paddenstoelen
  • (in dunne reepjes gesneden)
  • 75 gram
  • gesneden boerenkool
  • 75 gram
  • peen julienne
  • 1/2
  • komkommer
  • (in dunne reepjes gesneden)
  • 1
  • bosui
  • (in dunne ringen gesneden)
  • 2
  • eieren
  • 3 el
  • chilisaus
  • 1 el
  • sesamolie
  • 1 el
  • zwart sesamzaad
  • arachideolie
  • olijfolie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • wok

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Leg de biefstuk in de pan en kruid in met peper en zout. Schroei de biefstuk aan beide kanten 2 minuten en draai vervolgens het vuur laag. Bak nog circa 2 minuten (of langer als je de biefstuk goed doorbakken wilt).
  3. Giet arachideolie in de wok en wok de shiitake paddenstoelen gedurende 2 minuten.
  4. Haal de biefstuk uit de pan en laat op een bord rusten. Maak intussen de pan schoon en bak hier de twee eieren in.
  5. Meng in een kom chilisaus en sesamolie en zet dit apart.
  6. Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg de groenten op de rijst neer gevolgd door het ei. Snijd de biefstuk in reepjes en leg ook dit op de kommen.
  7. Maak af met de saus en zwart sesamzaad.
1 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *