Pasta putanesca zonder pasta

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik hoor je denken: "huh? Hoe dan?" Nou, als je snel kijkt lijkt het net pasta, maar in werkelijkheid zijn het linten van zoete aardappel en dat is fijn. Dat betekent namelijk niet alleen dat het een glutenvrij recept is, maar ook dat het een lage Glycemische Index (GI) heeft. Een lage GI zorgt ervoor dat je geen extreme suikerpiek krijgt en dat helpt weer bij het voorkomen van onder meer diabetes. Daarnaast bevatten zoete aardappels onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen. En dat laatste helpt jou weer aan een mooie huid! Het leuke is dat als je ze op de manier snijdt zoals in het recept, het net pasta lijkt. Maar in werkelijkheid is het dus een gezonder alternatief, terwijl die lekkere putanesca saus heel goed samen gat met de zoete aardappel.

Pasta putanesca zonder pasta

Pasta putanesca zonder pasta

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 300 gram kipfilet
  • 360 gram tomatenblokjes (uit een pak)
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • scheutje olijfolie
  • optioneel: ter garnering een handjevol amandelschaafsel

Benodigdheden

  1. mandoline of kaasschaaf
  2. scherp mes
  3. koekenpan

Instructies

  1. Schil de aardappels. Snijd vervolgens met een mandoline of kaasschaaf dunne plakjes. Leg een paar plakken op elkaar en snijd met een scherp met dunne reepjes van de plakken. Herhaal totdat je van alle aardappelplakjes reepjes hebt gemaakt.
  2. Verhit een pan op hoog vuur. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de kip en knoflook toe. Bak totdat de kip goudbruin is.
  3. Haal de kip uit de pan en leg deze in een bakje.
  4. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg de tomatenblokjes, olijven, kappertjes, paprikapoeder, chilipoeder en zwarte peper toe.
  5. Laat dit 3 minuten koken en voeg dan de zoete aardappelreepjes toe. Blijf het geheel goed omscheppen zodat de zoete aardappel gaar wordt. Bak het geheel zo'n 10 minuten.
  6. Snijd intussen de basilicum fijn en bak deze, samen met de kip nog zo'n 3 minuten mee.
  7. Garneer met wat losse basilicumblaadjes en amandelschaafsel.

4 reacties op “Pasta putanesca zonder pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *