Pittige enchiladas

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De laatste tijd staan er geregeld gerechten met wraps op tafel, van de Mexicaanse lasagne en 'gewone' wraps tot aan burritos. Het leuke van koken met wraps is dat je ze echt met van alles kunt vullen. Ik kijk dan ook vaak even wat er in de kast ligt en dat kan ik vaak wel verwerken in het gerecht. Dit keer ging ik voor enchiladas, maar dan extra pittig door jalapeño pepers te gebruiken. Wil je nóg iets pittigers? Je kunt pimentón (gerookt paprikapoeder) in 2 varianten kopen: zoet en pittig. Kun je dus wel wat hebben? Dan kun je ervoor kiezen om pittige pimentón te gebruiken. Heb je maïs uit blik liggen? Dit kun je ook prima gebruiken in dit gerecht evenals andere bonen dan kidneybonen. Ik vind toevallig kidneybonen heel lekker :-).  Wanneer je de enchiladas uit de oven haalt, zijn ze het lekkerste om te eten met guacamole en eventueel zure room!

Ps. Ga je voor gezond? Kies dan volkoren wraps in plaats van witte wraps! In de grotere supermarkt zijn deze meestal verkrijgbaar.

Pittige enchiladas

Pittige enchiladas

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 volkoren wraps
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • 3 tomaten (in kleine blokjes gesneden)
  • 500 gram passata
  • 1 jalapeño peper (fijngesneden)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 plak kaas (of geraspte kaas)
  • scheutje olijfolie
  • voor de guacamole (optioneel):
  • 2 avocado's
  • 1/2 tomaat
  • sap van 1 limoen
  • snuf zout

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op het vuur en giet, wanneer de pan heet is, olie in de pan. Bak het gehakt rul.
  3. Voeg de jalapeño, paprika en tomaat toe en bak enkele minuten.
  4. Voeg vervolgens de passata, oregano, paprikapoeder, kidneybonen, peper en zout toe.
  5. Draai het vuur laag en laat het geheel circa 5 minuten inkoken.
  6. Leg een wrap op een snijplank en doe wat van het gehaktmensgel op de onderste 1/3 van de wrap. Vouw de wrap dicht en leg deze in de ovenschaal.
  7. Herhaal met de andere wraps en de rest van het mengsel.
  8. Verdeel de kaas over de wraps en zet het geheel ongeveer 5 minuten in de oven.
  9. Je hebt nu mooi de tijd om guacamole te maken. Dit door je door alle ingrediënten te pureren of prakken.
  10. Haal de enchiladas uit de oven en serveer met guacamole!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *