Plaattaart met ricotta en courgette

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze plaattaart kun je eten als hoofdgerecht of snijd ze in kleinere stukken als aperitiefje! Door de courgette eerst te grillen en de topping pas naderhand op de plaattaart te verdelen, krijg je maximale smaak. Ik gebruikte kant-en-klaar deeg uit het koelschap van de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken.

Plaattaart met ricotta en courgette

Plaattaart met ricotta en courgette

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchendeeg (of pizzadeeg)
  • 1 courgette
  • handje rucola
  • 200 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1/8 tl zwarte peper
  • snufje zout

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd unne plakken van de courgette. Doe dit met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Leg de courgette linten in de schaal en breng op smaak met wat zout. Grill circa 5 minuten.
  3. Leg het deeg op de bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Maak intussen de topping. Pers een teentje knoflook uit en meg dit met de ricotta, peper en citroen.
  5. Haal de bodem uit de oven en verdeel de ricotta over de plaattaart. Leg vervolgens de courgette erop, gevolgd door de rucola. Maak eventueel af met wat extra vergine olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *