Pompoen à la Ottolenghi

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik kan eigenlijk geen genoeg krijgen van de keuken van Ottolenghi. Hij weet me telkens weer te verrassen met zijn heerlijke Midden-Oosterse getinte recepten. Dit keer een recept voor pompoen, geïnspireerd op zijn recept. Ik heb zijn recept iets vereenvoudigd zonder daarbij aan smaak te hoeven inleveren. Deze geroosterde Midden-Oosterse pompoen is lekker met een (couscous- of freekeh)salade of geroosterd vlees

Pompoen à la Ottolenghi

Pompoen à la Ottolenghi

  • Totale benodigde tijd40 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3/4 pompoen
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes verse koriander
  • scheutje olijfolie
  • handjevol pompoenpitten
  • zeezout

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. staafmixer of hakmolen

Instructies

pompoen Ottolenghi 2
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de pompoen in schijven. Lastig? Kijk hier hoe je een pompoen schoonmaakt.
  3. Schep de pitten eruit en leg de pompoenschijven in de ovenschaal. Strooi kaneel en zeezout over de pompoen heen en giet er wat olijfolie overheen. Meng met je handen en zet 30 minuten in de oven.
  4. Maak intussen de saus door de koriander, knoflook, yoghurt en een beetje zout te pureren tot een glad geheel.
  5. Wanneer de pompoen gaar is, 'drizzle' je hier wat yoghurt koriandersaus overheen en maak je het af met pompoenpitten. Ik gebruikte gewoon pompoenpitten uit de winkel, maar je kunt ook de pompoenpitten die je in stap 3 uit de pompoen haalde schoonmaken en roosteren.

5 reacties op “Pompoen à la Ottolenghi

  • Tamara

    Ik moet bekennen dat ik nog nooit pompoen heb gegeten :-(, maar dit ziet er wel heel uitnodigend uit! Wil dit toch een keer gaan proberen.. Thanks :-). Misschien nog een tip voor mensen die graag verse kwaliteit producten gebruiken, ik zoek via http://www.ambachtelijkegids.nl altijd de dichtstbijzijnde slager enz op en omdat ik op kamers woon en wel eens wissel is dat wel makkelijk..

    Beantwoorden
  • Elize

    Owww.. Zo lekker deze combinatie van pompoen, de yoghurt en de koriander (welke combi is niet van lekker van Ottholenghi ;)) .

    Zelf vind ik chili (poeder) ook altijd wel lekker bij pompoen, omdat pompoen een beetje zoetig is..

    Ga het binnenkort ook weer eens een keer maken :)

    Lieve groetjes, Elize

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Elize,
      Hihi, dat is waar! Ik geloof niet dat ik al een recept ben tegengekomen van hem dat ik niet lekker vond ;-). En chili is inderdaad een lekkere tegenhanger voor dat zoete :-).

      Beantwoorden
  • Desiree

    Ziet er heerlijk uit zeg! Ik heb nog nooit iets met pompoen gemaakt, dus dit is wel een uitdaging voor mij om toch een keer te proberen :)

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Je moet het echt eens gaan proberen! :-) Wat ik leuk vind, is dat je het zowel zoet als hartig kan gebruiken (denk ook eens aan een pumpkin pie).
      Dus ik koop meestal een hele pompoen, maak hem schoon en doe dan de helft in de vriezer.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *