Pompoen zuurkool stamppot

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat is jouw favoriete stamppot? Binnenkort deel ik hier mijn favorieten! Vooral als de dagen korter en kouder worden, vind ik het lekker om zo af en toe eens een stamppotje te eten. Vaak kun je ze in één pan maken en zijn ze eenvoudig te maken. Ideaal! Zo ook deze stamppot met pompoen en zuurkool. Misschien niet een heel voor de hand liggende combinatie, maar als je er overna denkt gaan ze heel goed samen: het zoete van de pompoen met het zure van de zuurkool bieden elkaar een prima tegenwicht. Om het gerecht nog meer smak te geven voegde ik geitenkaas, rozijnen en appels toe. Waarschijnlijk maak je normaal een zuurkool stamppot met aardappels in plaats van pompoen, maar probeer deze variant ook eens. Deze stamppot is anders dan anders, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker... Een heerlijk herfstgerecht waar je van opwarmt!

Ps. net als ik lekker snel klaar zijn? Ik gebruikte verse zuurkool uit een zak en voorgesneden pompoen. Wel zo makkelijk en toch vers!

Pompoen zuurkool stamppot

Pompoen zuurkool stamppot

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 250 gram verse zuurkool
  • 4 el rozijnen
  • 2 appels
  • 50 gram harde geitenkaas (in blokjes)
  • 1 tl kaneel
  • 1/8 tl zwarte peper

Benodigdheden

  • kookpan
  • stamper

Instructies

  1. Kook de pompoen 15 à 17 minuten.
  2. Schil intussen de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Giet de pompoen af en stamp met een stamper fijn. Breng op smaak met kaneel en peper.
  4. Meng de zuurkool door de pompoen heen en verwarm nog eens 5 minuten op laag vuur.
  5. Roer op het einde de appel, rozijnen en kaas door de stamppot heen.

4 reacties op “Pompoen zuurkool stamppot

  • Martine

    Tweede keer aan het maken – verrassende combinatie. Nu wat meer pompoen en maar een appel .. beetje fruit crisis 😀

    Beantwoorden
  • Thaila Sanders

    Hallo Judith, ik heb zonet dit recept gemaakt en gegeten. Echt lekker . De. Combinatie zuur en zoet en de kruiden maakt dat een aparte smaak heeft. Het is een streling voor de tong .
    De geitenkaas heb ik vervangen door zachte geitenkaas. Die had ik nog in huis. Morgen heb ik nog een maaltje . Helemaal niet erg . Bedankt voor dit recept . Dit wordt een blijvertje .
    Thaila

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *