Recept boerenjongens

Recept boerenjongens

De laatste tijd ben ik nog al van de ouderwetse dingen die we tegen komen van vroeger. Zo had ik het er laatst over met mijn ouders over ‘boerenjongens’ en ‘boerenmeisjes’ .Boeren jongens en meisjes  werden bij ons vroeger bij de koffie geserveerd bij verjaardagen voor de oudere garde. Maar tegenwoordig worden ze veelal gebruikt in desserts en cakes en taarten.Dus dacht ik waarom ga ik niet eens kijken hoe ik ze zelf het beste kan gaan maken.Zo ben ik er achter gekomen dat het eigenlijk rozijnen  of abrikozen zijn  op brandewijn met suiker. Nu zou ik zelf geen kok zijn als ik dat zelf niet even zou gaan proberen. Maar ik ben dan altijd net even anders als andere dus heb er mijn eigen twist aan gegeven.Mijn Boerenjongens ( bij wijze van spreken):

Ingrediënten

  • 250 gram
  • sultanas
  • 300 gram
  • suiker
  • 150 ml
  • water
  • 3
  • kruidnagels
  • 1
  • steranijs
  • 400 ml
  • bruine rum

Benodigdheden

  • steelpan
  • 1 grote schone (weck)pot

Instructies

  1. Pak een steelpan en doe daar het water en de suiker in. Doe er het steranijs en kruidnagel in breng het aan de kook en zorg dat alle suiker is opgelost. Voeg dan de sultanas toe.
  2. Doe de sultanas met het vocht in de weckpot. En Vul de pot af met de bruine rum tot die vol zit . sluit de pot af en schud het geheel keer goed door.
  3. Laat de boerenjongens voor ongeveer 6 weken op een donkere plaats  wellen. Tussendoor 1 of twee keer schudden zodat de smaken overal komen. En dan eet smakelijk! Je kunt ze dan ongeveer een maand of drie bewaren, mits het in de koelkast bewaard blijft.
Ps. Benieuwd naar de boerenmeisjes? Houd dit blog in de gaten, binnenkort vind je het recept hiervoor!Pps. Op zoek naar nog meer ouderwetse Nederlandse recepten? Probeer eens advocaat, lange vingertjespudding, griesmeelpudding, appelmoes of Limburgs stoofvlees!Groetjes, Devon Velders
0 people want to make it
0 people have made it

Mijn naam is Devon en ik ben kok bij Brasserie Vink in De Bilt. Van kinds af aan ben ik altijd al bezig geweest met koken, van appelflappen tot lekkere pasta`s. Zo ben ik uiteindelijk in de horeca terecht gekomen. Op mijn dertiende had ik mijn eerste baantje in een restaurant als afwas jongen, waar ik al snel voorgerechten en sauzen mocht maken. Daar is het allemaal veel serieuzer geworden. Ik bespreek op myfoodblog gerechten, technieken en nieuwe ingrediënten. Zo hoop ik jullie te kunnen helpen in het zoeken naar nieuwe en leuke creatieve gerechten, waar iedereen van zal smullen.Groetjes Devon Velders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *