Roergebakken bloemkool

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik moet zeggen dat ik niet wist dat bloemkool zo lekker kon zijn! Ik ben gewoon gekookte bloemkool gewend, hooguit met een sausje, maar deze roergebakken bloemkool is zo anders! Deze bloemkool zit boordevol smaak en heeft een lekkere, knapperige structuur. Lekker als bijgerecht, bij een AVG'tje 2.0!

Roergebakken bloemkool

Roergebakken bloemkool

  • Totale benodigde tijd15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl za'atar (Midden-Oosters specerijenmengsel
  • 1/4 tl zwarte peper
  • snufje zout
  • 1 bosui
  • scheutje arachidolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de onder bladeren en de onderkant van de bloemkool af. Snijd van wat je overhebt kleine roosjes.
  2. Zet een pan kokend water op het vuur en kook de bloemkool 5 minuten. Spoel af met koud water.
  3. Snijd de sjalotjes fijn. Zet een wok op hoog vuur en doe er een scheutje olie bij. Voeg de sjalotjes toe, laat 1 minuut bakken en voeg dan de bloemkool toe. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg samen met de kruiden toe. Snijd de bosui helemaal fijn en wok deze nog 2 minuten mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *