Rundvlees enchiladas

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik begin steeds meer van Mexicaans eten te houden. Wraps, een tortillataart, taquitos, taco's, chili con carne, heerlijk! Laatst maakte ik zelfs een mole, een authentieke Mexicaanse saus met chocolade (I know, een hartig gerecht met chocolade, hoe bijzonder is dat?!), Dat gerecht ga ik nog verder perfectioneren en zal ik dan met jullie delen. Vandaag deel ik makkelijke rundvlees enchiladas met jullie. Heerlijk gevulde wraps met rundvlees die je nog eventjes grilt in de oven. Zo worden ze lekker krokant én smelt de kaas. In dit recept leer je ook meteen hoe je tomaten ontvelt, een techniek die ook heel fijn is als je bijvoorbeeld zelf pastasaus of tomatensoep gaat maken. Rundvleesreepjes kun je trouwens kant-en-klaar bij de grotere supermarkten kopen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een biefstuk in reepjes te snijden.

Rundvlees enchiladas

Rundvlees enchiladas

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 350 gram rundvleesreepjes
  • 6 tortillawraps
  • 6 takjes koriander
  • 3 roma tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • 2 rode paprika
  • snufje zout
  • geraspte oude kaas naar smaak

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. koekenpan of wok

Instructies

  1. Snijd de rode peper en de koriander fijn. Marineer het rundvlees met de peper, koriander en sojasaus en zet dit even apart.
  2. Snijd de paprika in blokjes van 1 x 1 cm.
  3. Kook intussen 1,5 liter water. Kerf in de onderkant van de tomaten een kruisje en dompel de tomaten onder in kokend water totdat je het velletje ziet loskomen.
  4. Spoel de tomaten af met koud water en trek het velletje er helemaal af. Snijd in grove blokjes.
  5. Zet de pan op hoog vuur, giet er wat olie in en bak het rundvlees gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en zet het vuur zachter. Laat het geheel even pruttelen totdat je een saus hebt (dit zou een minuut of 10 moeten duren).
  6. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
  7. Verwarm de oven voor op 220 C.
  8. Verdeel het mengsel over de 6 wraps. Rol de wraps op zoals je normaal ook zou doen. Vouw de zijkanten naar binnen.
  9. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant en bak 4 - 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten en de wraps beginnen te kleuren.

4 reacties op “Rundvlees enchiladas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *