Samosa’s uit de oven

  • voor 5 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Eindelijk begin ik de Indiase keuken te ontdekken. Best grappig, als je bedenkt dat ik Indiase roots heb. Tot nu toe vind ik het vaak te zwaar, maar tegenwoordig geef ik er mijn eigen twist aan. Zo worden wel de smaken grotendeels behouden, maar beperk ik het room en botergebruik of vind ik er vervangers voor. Samosa's bijvoorbeeld zijn normaliter altijd gefrituurd. Mijn variant komt uit de oven, maar is door het gebruik van filodeeg toch lekker knapperig.

Samosa’s uit de oven

  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 medium vastkokende aardappels
  • 200 gram doperwten
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 5 vellen filodeeg
  • 50 gram gesmolten boter
  • sesamzaadjes
  • olie (arachideolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes (1 x 1 cm).
  3. Kook de aardappels gedurende 10 minuten en spoel ze af met koud water.
  4. Zet een koekenpan of wok op hoog vuur, giet hier olie in en bak de aardappelblokjes, dopertwen, garam masala, korianderzaad en komijnzaad enkele minuten.
  5. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter en leg een schepje van het mengsel in het midden. Vouw een kleine driehoek van het deeg en besprenkel met sesamzaadjes.
  6. Bak gedurende 15 à 20 minuten, totdat de samosa's goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *