Skinny sinaasappel kokoscake

  • voor 12 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Door wat simpele aanpassingen maakte ik deze cake niet alleen héél erg lekker, maar ook net even iets minder ongezond. Een deel van de boter verving ik door vetvrije Griekse yoghurt en ik gebruikte heel weinig suiker. Wat mij betreft heeft deze cake niet veel suiker nodig, juist door het gebruik van kokos en sinaasappel. Zo komen de smaken nog beter tot zijn recht. Ik vond deze cake superlekker en ik hoop jullie ook. Wij maakten hem voor Moederdag en ook bij onze moeders viel de cake in de smaak.

Skinny sinaasappel kokoscake

Skinny sinaasappel kokoscake

  • Totale benodigde tijd45 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 170 gram Griekse yoghurt (0% vet)
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 100 gram geraspte kokos
  • 130 gram witte tarwebloem
  • rasp van 3 kleine biologische sinaasappels
  • 2 el vers sinaasappelsap
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Benodigdheden

  1. bakblik van 20 x 20 cm of 23 x 23 cm, bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Klop de boter en de suiker tot een glad geheel.
  3. Meng in een andere kom de bloem, kokos, sinaasappelrasp, bakpoeder en zout.
  4. Voeg aan de boter de yoghurt toe en daarna één voor een de eieren. Meng intussen  goed.
  5. Mix vervolgens de bloem er doorheen, gevolgd door sinaasappelsap en kokosmelk.
  6. Blijf mengen totdat je een dik, glad beslag hebt.
  7. Giet het beslag in het bakblik en check na 30 minuten of de cake gaar is door er een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uit komt, is de cake gaar. Bak anders nog 5 à 10 minuten langer. Wordt de cake dan te bruin? Dek af met alu-folie.
Tip: je kunt de cake nog garneren met witte chocolade of glazuur (poedersuiker mengen met enkele druppels sinaasappelsap) en kokossnippers. Uiteraard is 'ie met glazuur wel iets minder skinny ;-). Ook zonder glazuur is het een hele lekkere cake!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *