Snel baba ganoush recept (Libanese aubergine dip)

  • Voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Snel baba ganoush recept (Libanese aubergine dip)

Een tijdje geleden aten we bij Libanees restaurant Maz Mez in Amsterdam-West met heerlijke, authentieke Libanese gerechten. Onze liefde voor Midden-Oosters eten werd weer helemaal aangewakkerd. Je zult de komende weken dan ook een aantal lekkere Libanese gerechten tegenkomen op de blog. Om te beginnen met een cheat's versie van de baba ganoush. Baba ganoush is een auberginespread die je maakt door de aubergines te roosteren, de schil eraf te halen en ze vervolgens te mengen met o.a. tahin en knoflook. Ik besloot het dit keer over een andere boeg te gooien.

Mijn authentieke baba ganoush deelde ik al eerder, maar die kost wel wat langer om te maken. Met deze versie ben je binnen 15 minuten klaar! Mocht je dus zin hebben in baba ganoush, maar weinig tijd hebben, dan is dit een goed alternatief. Je eet het met bijvoorbeeld Libanees plat brood.

Baba ganoush als onderdeel van de mezze tafel

Tip: maak een tafel vol mezze, kleine Midden-Oosterse hapjes. Gezellig met z'n tweeën, maar bijvoorbeeld ook leuk en makkelijk met een grotere groep. Andere ideeën voor op je mezze tafel zijn: tabouleh, fattoush, fatteh, ghyar b laban, labneh, kebab, hummus en plat brood.

Ingrediënten

  • 2
  • aubergines
  • 3 teentjes
  • knoflook
  • 2 el
  • tahin
  • sap van 1
  • citroen
  • zeezout
  • zwarte peper naar smaak
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd de aubergines in plakken van circa 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat ze 5 minuten rusten.
  3. Dep de aubergineschijfjes vervolgens droog met keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie.
  4. Bak ze gedurende circa 10 minuten.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze eventueel even afkoelen. Pureer de aubergineschijfjes met de tahin, knoflook en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
2 people want to make it
0 people have made it

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *