Superfood Sunday: chocolade smoothie met chia zaad

  • voor 1 persoon
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zondag betekent Superfood Sunday! Vandaag een lekkere smoothie met chiazaadjes, banaan en cacao. Banaan is gezond, omdat het vitamine C, vitamine B6, calcium en magnesium bevat, maar de echte superfood in deze smoothie is chiazaad. Een paar jaar geleden was lijnzaad 'hot'. Alles wat lijnzaad heeft heeft chiazaad beter en meer, althans dat wordt beweerd. Het bruin-grijze zaadje zit boordevol vezels, calcium, Omega-3 en antioxidanten. Daarnaast zou het je LDL (slechte cholesterol) verlagen en je HDL (goede cholesterol) verhogen. Ook wordt het gelinkt aan afvallen en risicoreductie van diabetes.

Mocht je er helemaal van in de ban zijn, wees er niet té scheutig mee, want er zit wel vrij veel vet in. Met 28 gram chiazaad zit je maar liefst op 13 procent van je ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) aan vet.

Door amandelmelk en banaan te gebruiken wordt de smaak van de cacao opgehaald en smaakt het echt naar chocolade zonder dat je er zelf suikers aan toevoegt.

Superfood Sunday: chocolade smoothie met chia zaad

Superfood Sunday: chocolade smoothie met chia zaad

  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 tl chiazaad
  • 1 rijpe banaan
  • 1 el cacao
  • 100 ml amandelmelk

Benodigdheden

staafmixer of blender

Instructies

  1. Meng alle ingredienten in een blender of met de staafmixer. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *