Sushi bowl met tonijn en radijs

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De sushi bowl is al een tijdje een trend. Het is ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De sushi bowl is veel sneller klaar dan 'echte sushi' en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt. Je kunt uiteraard variëren met de ingrediënten. In plaats van tonijn kun je ook gaan voor zalm en qua groenten is het ook net wat je zelf lekker vindt!

Sushi bowl met tonijn en radijs

Sushi bowl met tonijn en radijs

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 gram rijst (bijvoorbeeld pandanrijst)
  • 10 verse radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
  • 1/2 komkommer (in reepjes gesneden)
  • 3 bosuien (in de lengte in reepjes gesneden)
  • 1 vel nori
  • 150 gram verse tonijn*
  • 1 tl wasabi
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • * zorg ervoor dat de tonijn heel vers is haal hem bijvoorbeeld bij de visboer op dezelfde dag als waarop je dit gerecht wilt eten

Benodigdheden

  • 2 kommetjes

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Snijd de tonijn in kleine blokjes.
  3. Leg wat rijst op de bodem van je kommen en verdeel vervolgens de komkommer, bosui, radijs en tonijn over de kommen.
  4. Meng sojasaus, sesamolie en wasabi en giet dit over de salade heen.
  5. Knip een nori vel in reepjes en verdeel dit over de overige ingrediënten.
  6. Maak af met sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *