Taquitos met zoete aardappel en limoen

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

'Taquitos' zijn letterlijk vertaald 'kleine' taco's' en bestaan uit tortillawraps die worden gevuld, opgerold en gebakken. Je kunt van alles als vulling nemen, populair is bijvoorbeeld gehakt. Deze taquitos zijn heerlijk licht en fris door het gebruik van zoete aardappel en limoen. Bovendien past de guacamole dipsaus er perfect bij!

Dit gerecht is vegetarisch en, als je de roomboter vervangt door een scheutje olijfolie en veganistische tortillawraps neemt, zelfs ook veganistisch. Door glutenvrije wraps / zachte taco's van bijvoorbeeld maïsmeel te nemen als basis, is je gerecht glutenvrij!

Taquitos met zoete aardappel en limoen

Taquitos met zoete aardappel en limoen

  • Totale benodigde tijd45 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de wraps:
  • 700 gram geschilde zoete aardappel (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 klontje roomboter (of een 1 el olijfolie wanneer je voor de veganistische versie gaat)
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl komijn
  • snufje zout
  • 2/3 rode ui (gesnipperd)
  • 3 el verse koriander (grofgehakt)
  • sap van 1 limoen
  • 1 gehalveerde limoen
  • 8 (glutenvrije) wraps
  • olijfolie
  • Voor de guacamole:
  • 1 avocado (ontpit en in grove stukken gesneden)
  • 1/3 rode ui (als het goed is heb je die nog over van de wraps)
  • 2 el verse koriander
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 limoen
  • snufje zout

Benodigdheden

  • hakmolen, staafmixer of blender
  • koekenpan
  • grote pan

Instructies

  1. Zet een grote pan met water op voeg wanneer deze kookt, de zoete aardappel toe. Kook totdat de blokjes gaar zijn. Dit zou 10 a 15 minuten moeten duren, afhankelijk van hoe klein je de blokjes hebt gesneden.
  2. Maak intussen de rest van de vulling door de ui te mengen met limoensap en koriander. Laat dit even intrekken.
  3. Als de aardappels gaar zijn, doe je er komijn, kaneel, zeezout en een klontje roomboter bij (of 1 el olijfolie). Prak met een vork totdat je een mooie puree hebt.
  4. Smeer de wraps aan één kant in met de gehalveerde limoen en leg er vervolgens een beetje aardappelpuree en ui en koriander op. Rol de wraps op en zet ze even vast met een cocktailprikker.
  5. Maak de guacamole door alle ingrediënten hiervoor te combineren in een blender, staafmixer of hakmolen totdat je een gladde saus hebt. Giet de saus in een bakje, dit is zometeen je dipsaus.
  6. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet er een beetje olijfolie in. Haal de cocktailprikkers uit de wraps en bak ze met de naad naar onderen zodat deze als eerste dicht schroeit. Bak de taquito's in enkele minuten rondom goudbruin en serveer ze met de guacamole.
Lekker met een salade! Naar een recept uit Clean Eating magazine, januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *