Vegetarische sushi met biet en 11 andere vegetarische sushi ideeën

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van de best gelezen blogposts op Myfoodblog.nl is het artikel over hoe je zelf sushi maakt. Sushi is nog altijd een van mijn favorieten en ik denk ook van menig van mijn lezers. Maar wat nou als je geen (rauwe) vis kunt of mag eten? Bijvoorbeeld omdat je zwanger bent, vegetarisch of misschien vegan eet? Ook dan kun je gewoon sushi eten! Ik wil je laten zien welke vegetarische varianten je kunt maken en heb daarvoor 11 lekkere vegetarische sushi recepten gevonden. Ook deel ik 1 recept uitgebreid: sushi met ingelegde biet, komkommer en kiemen. Voor extra crunch heb ik wat panko toegevoegd. In deze bijzondere sushi combinatie mis je de vis helemaal niet! Uiteraard dip ik als vanouds ook deze sushi in sojasaus en wasabi en maak ik hem af met wat ingelegde gember. Wat is jouw favoriete (vegetarische) sushi? En maak je zelf weleens sushi?

Vegetarische sushi met biet en 11 andere vegetarische sushi ideeën

Vegetarische sushi met biet en 11 andere vegetarische sushi ideeën

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram sushi rijst
  • 1 el mirin
  • 5 vellen nori
  • voor de ingelegde biet:
  • 1 gekookte biet (in dunne reepjes gesneden)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • voor de crunch:
  • 1 el panko
  • 1 tl kokosolie
  • verder nodig:
  • 1/2 komkommer (in dunne reepjes gesneden)
  • 1 handjevol groentekiemen

Benodigdheden

  • kookpan
  • bamboe mat
  • plasticfolie
  • koekenpan

Instructies

  1. Meng de azijn met de suiker in een kom of schaal en leg hier de biet in. Laat dit 20 minuten intrekken en kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Ik deed dat als volgt: 2 koppen afgespoelde rijst en 3 koppen koud water aan de kook brengen, vervolgens deksel op de pan en 15 minuten op laag vuur laten koken. Daarna het vuur uitdraaien en 10 minuten met de deksel op de pan laten staan.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet (of schep) de kokosolie in de pan. Voeg de panko toe en blijf het geheel omscheppen totdat het begint te bruinen. Zet het vuur uit en laat het geheel afkoelen.
  3. Laat de rijst afkoelen en giet hier de mirin bij.
  4. Leg een bamboemat op het aanrecht. Leg hier een plasticfolie stuk op. Leg vervolgens de nori met de gladde kant naar onderen en leg in het midden wat rijst. Maak je handen nat en verdeel de rijst over het zeewiervel. Houd daarbij ca. 1 cm van de boven- en onderkant vrij. Zorg ervoor dat de laag rijst zo dun mogelijk is.
  5. Leg aan de onderkant van de rijst komkommer, ingelegde biet, kiemen en een beetje van de geroosterde panko. Rol met behulp van het matje strak op en druk goed aan, zodat de rol strak is en goed dicht zit. Snijd vervolgens met een scherp mes plakken. Wil je 'inside out' sushi die je ook op de foto ziet? Keer dan nadat je rijst op de nori hebt gespreid de nori om zodat de rijst tegen het plasticfolie aanzit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *