Vrolijk gekleurde groentefriet

  • voor 2 personen
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - Heb jij ook altijd tijdgebrek in de keuken? Ik wel! Als er een shortcut is, weet ik hem ook altijd te vinden. Tot vermaak van mijn omgeving. Ik houd er gewoon van om dingen snel te doen en vooral op doordeweekse dagen als ik hongerig thuis kom, wil ik gezond eten, maar ook snel! Gelukkig gaat dat heel goed samen. Zo koop ik regelmatig gesneden groenten, want ook dat bespaart tijd en is gezond. Dat terwijl het gewoon alle voedingsstoffen nog heeft, dus wat mij betreft ideaal. AH stuurde mij biologische pompoenblokjes en twee soorten groentefriet om te proberen. Eén soort met zoete aardappel, pastinaak en gele biet en de variant met oranje wortel, gele wortel, knolselderij en koolraap om te proberen. Het leuke is dat die groentefriet vrolijk gekleurd zijn en echt een feestje op tafel zijn. Bovendien hebben ze weinig opschmuck nodig! Volgens de instructies op de verpakking doe je ze met wat olijfolie in de oven en klaar ben je. Uiteraard kun je kruiden naar keuze toevoegen om het je eigen draai te geven. Ik maakte ze af met olie, tijm en oregano en at ze met zelfgemaakte hotdogs die je binnenkort uiteraard op het blog vindt. Eén van de andere variaties die ik probeerde waren de groentefrietjes met gerookt paprikapoeder (pimentón), chilivlokken en een beetje zeezout. Groentefrietjes Spaanse stijl!

Hoe combineer je de groentefriet nou het beste?

Lekker om bij de groentefriet te eten is bijvoorbeeld een  stukje gegrilde kip met Marokkaanse kruiden en een yoghurt-muntsaus die je maakt door Griekse yoghurt te combineren met fijngesneden knoflook en een bosje fijngesneden munt. Of eet de groentefriet met een gestoomd vispakketje en eventueel wat zelfgemaakte mango chutney. Zo maak je makkelijk een lekkere en gezonde maaltijd. In de tijd dat de frietjes in de oven staan, kun je even je mail en social media checken. Een beetje multi tasken is nooit weg, toch?

Ik ben benieuwd naar jullie favoriete shortcuts in de keuken. Maak jij het jezelf ook graag wat gemakkelijker en zou de voorgesneden groentefriet ook iets voor jou kunnen zijn?

Vrolijk gekleurde groentefriet

Vrolijk gekleurde groentefriet

  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 zakje AH groentefriet bijvoorbeeld oranje wortel - gele wortel - knolselderij - koolraap
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg de groentefriet in de ovenschaal.
  3. Giet olijfolie over de friet heen.
  4. Strooi de kruiden er overheen.
  5. Meng met je handen de friet zodat de kruiden en olie goed verdeeld zijn.
  6. Bak de friet gedurende 30 minuten. Haal de schaal uit de oven, schep het geheel om en bak nog eens 10 minuten.
groentefrites van AH Advertorial - i.s.m. Albert Heijn Ps. Benieuwd wat ik met de pompoenblokjes maakte? Ik vertel je er volgende week alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *