Warme geitenkaas salade met framboos en peer

  • voor 1 persoon
Terug naar categorie Ga naar recept

Afgelopen week maakte ik voor mezelf deze yummy salade. Ik had ineens zo'n zin in warme geitenkaas, ik zou en moest een warme geitenkaas salade maken. Peer en geitenkaas is natuurlijk een klassieke combinatie, maar geitenkaas en framboos is ook té lekker. Dan vooral in combinatie met een lichtzoete balsamicoazijn.... mmmmm!

Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 40 gram rucola
  • 1 peer (in stukjes gesneden)
  • 12 frambozen (ik nam frambozen uit de diepvries die ik ontdooide)
  • 1 handjevol amandelschaafsel
  • 1 plak zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
  • 1 el honing
  • lichtzoete balsamicoazijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Leg in een ovenvaste schaal een stuk aluminiumfolie en leg hier de plak geitenkaas op. Giet de honing over de kaas heen en leg de kaas 7 minuten in de oven.
  3. Rooster intussen in een droge pan het amandelschaafsel totdat het licht begint te bruinen.
  4. Meng de overige ingredienten en strooi hier het amandelschaafsel overheen.
  5. Haal de geitenkaas uit de oven en schuif hem van het aluminiumfolie zo op je bord (slim hè ;-)? Daarom heb je dus alu-folie nodig!).
  6. Maak af met een scheutje balsamicoazijn en voilà!

Een reactie op “Warme geitenkaas salade met framboos en peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *