Zalmspiesjes met noodles

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Kip spiesjes maak ik wel vaker, maar waarom eigenlijk nooit zalmspiesjes? Deze zalmspiesjes zijn voorzien van een lekkere Aziatische marinade. Omdat deze al zo vol van smaak is, heb je verder weinig nodig. Een simpel noodle bijgerecht wat geïnspireerd is op chow mein, wat komkommer en klaar ben je! Wil je nog meer zalm inspiratie? Die kun je hier uit letterlijke alle uithoeken van de wereld vinden. Wat dacht je van teriyaki zalm, Midden-Oosterse zalm met taboule of pasta uit de oven met zalm?

Zalmspiesjes met noodles

Zalmspiesjes met noodles

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet (in ca. 20 blokjes gesneden)
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl arachideolie (of andere hittebestendige olie naar keuze)
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 200 gram noodles (eiermie)
  • 150 gram peen jullienne
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 komkommer (in dunne plakjes gesneden) voor erbij

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pan om de noodles in te koken
  3. 5 satéprikkers die je 15 minuten in water laat weken
  4. staafmixer of hakmolen

Instructies

  1. Pureer met de staafmixer of hakmolen de peper, gember, bosui, knoflook, limoensap, olie en sojasaus tot een gladde marinade.
  2. Giet de marinade over de zalm en laat minstens 10 minuten intrekken.
  3. Kook intussen de noodles.
  4. Rijg de zalmblokjes aan je spiesje en bak ze daarna ongeveer 5 minuten in de koekenpan (iets langer als je ze goed doorbakken wilt, minder lang als je ze meer rosé wilt).
  5. Meng de peen door de noodles en maak af met wat limoensap.
  6. Serveer de zalmspiesjes met noodles en komkommer.

2 reacties op “Zalmspiesjes met noodles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *