Zelf de lekkerste granola maken

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vriendlief is dol op muesli en wilde dan ook weten: hoe maak je het zelf? We maakten al eerder mueslirepen die een groot succes bleken, maar dat is toch net wat anders. Hij ging aan de slag en o, wat was het moeilijk om de oven dicht te laten. Het hele huis rook naar heerlijk verse muesli. Het is vooral de ahornsiroop (maple syrup) in combinatie met de kardemom en kaneel die het zo fantastisch laten ruiken (en smaken!). Wij deden er hazelnoten, pure chocolade en rozijnen in, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van gedroogde vruchten, kokos, pitten en zaden? Tip: maak de basic granola, doe het in een weckpot en doe er dan bij wat je maar lekker vindt. Of houd hem basis en eet het met yoghurt en vers fruit. Wat denk je, ga je ook granola maken?

Zelf de lekkerste granola maken

Zelf de lekkerste granola maken

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 270 gram havermout
  • 50 gram ongeroosterde hazelnoten
  • 70 ml honing
  • 50 ml maple syrup
  • 1 eiwit
  • 120 ml olijfolie
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • snufje zout
  • 50 gram pure chocolade (ik kocht in Duitsland bij de Lidl hele fijne chocolade met 82% cacao)

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Meng de havermout, de kruiden en het zout. Klop het eiwit op totdat het schuimt. Voeg dit toe, samen met de olijfolie, honing en maple syrup.
  3. Roer met een spatel totdat je een egaal mengsel hebt.
  4. Hak de noten grof en voeg deze aan het mengsel toe.
  5. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel hier overheen.
  6. Bak ongeveer 40 minuten, totdat het mooi goudbruin begint te worden.
  7. Haal de granola uit het bakblik en laat op het papier afkoelen. Wanneer het koud is kun je de chocolade in stukjes hakken en toevoegen.
Heerlijk als ontbijt in een bakje yoghurt!

9 reacties op “Zelf de lekkerste granola maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *