Zoete aardappel curry met witvis en aubergine

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik begin eindelijk weer een beetje in mijn flow te komen! De verbouwing is nog steeds niet helemaal achter de rus, maar ik heb inmiddels weer meer zin en energie om nieuwe gerechten te bedenken én uit te werken. Overigens wil dit niet zeggen dat we de afgelopen maanden niet goed hebben gegeten, ik maakte nog steeds alles vers en nooit uit een pakje of zakje. Alleen maakte ik wel vaker 'bekende recepten' uit mijn repertoire. Een aantal van die klassiekers zijn de kikkererwtencurry en shakshuka. Heerlijk makkelijk en lekker snel klaar. Vandaag ging ik voor een gezonde curry: vol groenten en dus voedingsstoffen. Aubergine, tomaat en zoete aardappel, wat een feestje! Ik kookte er zilvervliesrijst bij zodat we langer een verzadigd gevoel zouden hebben en als verfrissende touch, maakte ik er een raita bij, een Indiase yoghurt saus.

Zoete aardappel curry met witvis en aubergine

Zoete aardappel curry met witvis en aubergine

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 3 trostomaten
  • 1 el vadouvan kruiden
  • 1 rode peper
  • 200 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram schelvisfilet
  • 3 takjes verse koriander
  • peper en zout
  • voor de raita:
  • 150 ml volle yoghurt
  • 1/3 komkommer (fijngesneden)
  • 3 takjes munt (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • snuf zout
  • voor erbij:
  • rijst naar keuze

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan voor de rijst

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm en bak deze in olie in de pan. Intussen schil je de zoete aardappel en snijd je ook deze in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de aubergine. Snijd ook de tomaat en rode peper in kleine blokjes en voeg toe, samen met de vadouvan kruiden, peper en zout.
  3. Giet water bij de groenten en laat het op laag vuur circa 10 minuten sudderen.
  4. Leg de vis op de groenten en bak deze nog 5 minuten mee.
  5. Maak intussen de raita door de yoghurt te mengen met munt, komkommer, knoflook en een snufje zout.
  6. Garneer met koriander.
  7. Server met rijst.
Naar: een recept van AH.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *