Zoete aardappel paprika frittata

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals je kon lezen hadden we na een vakantie in Portugal even behoefte aan wat vegetarische maaltijden. Het eten in Portugal was heerlijk, maar bestond wel veel uit vlees en vis. Tijd dus voor wat groenten! Een van mijn favorieten om veel groente in te verwerken is de frittata. Ik deelde al eerder de Mediterrane frittata met jullie met spinazie, feta en cherrytomaten. Voor deze nieuwe frittata gebruikte ik zoete aardappels, paprika en bosui. Ik bracht het op smaak met een klein beetje blauwe kaas, kurkuma en chilivlokken. Een lekker gezonde vega maaltijd die het ook prima als lunch doet! Uiteraard geldt ook weer dat je zelf kunt variëren. Gebruik wat je zelf lekker vindt en experimenteer!

Zoete aardappel paprika frittata

Zoete aardappel paprika frittata

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 3 bosuien
  • 6 eieren
  • 75 ml melk
  • 2 el blauwe kaas
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilivlokken
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • ovenvaste koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Snijd de paprika in reepjes en de bosui in ringetjes. Gebruik zowel het wit als het groen van de bosui.
  4. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de aardappel toe, samen met de kruiden (kurkumapoeder, paprikapoeder en chilivlokken). Draai het vuur lager.
  5. Blijf met een spatel goed omscheppen totdat de aardappel begint te verkleuren (minuut of 10). Voeg de bosui en paprika toe. Kluts het ei en voeg melk aan het ei toe. Giet dit over de groenten heen en bak enkele minuten op laag vuur.
  6. Strooi de kaas eroverheen en bak nog 5-10 minuten in de oven totdat het ei helemaal gestold is.

5 reacties op “Zoete aardappel paprika frittata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *