Zoete aardappel stamppot met prei

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik net zelf kookte at ik eigenlijk nooit stamppotten, maar toch heb ik ze weer herontdekt! Zo maakte ik een paar weken terug een lekkere bietenstamppot en volgt nu dus een zoete aardappel stamppot met prei. Zoals je misschien al hebt gezien ben ik een groot fan van zoete aardappel. Gezonder dan een normale aardappel, maar minstens zo lekker wat mij betreft! Vorige week heb ik mijn verstandskies laten trekken en omdat ik er nog een aantal dagen pijn van had, had ik niet zo veel zin om te koken. Het werd daarom dan ook deze makkelijke stamppot wat ook nog eens als voordeel heeft dat het lekker zacht is. Dat was dus even fijn eten!

Wil je net zoals wij dat deden lekkere pulled beef bij je stamppot serveren? (Of zoals opa en oma dit noemden pré-hip: draadjesvlees ;-)). Wij hebben het recept voor de lekkerste pulled beef ooit!

Zoete aardappel stamppot met prei

Zoete aardappel stamppot met prei

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 prei
  • 1 witte ui
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1/8 tl witte peper
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl mosterd (ik gebruikte Maille honing mosterd)*
  • ca. 50 gram roomboter (+ extra voor het bakken)
  • voor erbij:
  • bijvoorbeeld pulled beef of pork gehaktballen of worstjes (gewoon zo ook lekker!)

Benodigdheden

  1. grote pan
  2. koekenpan
  3. stamper

Instructies

  1. Snijd de ui en de prei in dunne ringen en leg deze apart.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappels ca. 20 minuten in ruim kokend water.
  3. Zet intussen de koekenpan op hoog vuur en doe hier olie of boter in. Fruit de prei en de ui hierin. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt. Zet na een minuut of 4 het vuur uit.
  4. Giet de aardappels af en doe de kruiden (inclusief mosterd) en de boter bij de aardappels in de pan. Stamp met de stamper tot een mooie, egale puree.
  5. Voeg de ui en de prei toe en schep deze er doorheen.
  6. Serveer zo of met één van de eerder genoemde suggesties!
*Dit product heb ik gekregen.

5 reacties op “Zoete aardappel stamppot met prei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *